banner388

Samsun'da Aynur hocanın sesine kulak verin

Samsun'da görev yapan öğretmen Aynur Özdal'ın projesi büyük beğeni topladı.

Samsun'da Aynur hocanın sesine kulak verin

Samsun'da görev yapan öğretmen Aynur Özdal'ın projesi büyük beğeni topladı.

16 Ağustos 2018 Perşembe 10:20
Samsun'da Aynur hocanın sesine kulak verin

Samsun haber - Samsun'un Ayvacık ilçesinde görev yapan 38 yaşındaki öğretmen Aynur Özdal, kapatılan köy okulların kütüphaneye çevrilmesi için proje hazırladı. Samsun Ayvacık İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Ayvacık Kaymakamlığı tarafından desteklenen proje sosyal medyada da büyük ilgi gördü.

“KÖY KÜTÜPHANESİ”

Projeyle ilgili bilgi veren Aynur öğretmen, "Ben bir Türkçe öğretmeniyim ve uzun bir İstanbul macerasından sonra şuan Samsun'da bir köy okulunda öğretmenlik yapıyorum. Bu zamana kadar okullar için yapılan birçok kitap kampanyasına öğrencilerimle birlikte katılmaya gayret ettim hep. Sıra bana geldi şimdi. Ancak benim kampanyam biraz farklı. Karadeniz köyleri coğrafyası gereği dağınıktır. Beş on hane bir dağa konuşlanır ve orası köy olur, köyün camisi ve okulu olur. Bir de kahvesi. Başka ne olsun? İşte bu köylerin okulları kapatılıp öğrenciler merkez okullarında taşımalı olarak öğrenimlerine devam ediyorlar. Geçen hafta veli ev ziyareti yaparken köyleri ve kapanan okulları görme fırsatım oldu . Çok değerli köy öğretmeni arkadaşlarımın kendi elleriyle boyasını badanasını yaptığı okullar şimdi birer virane olmaya yüz tutmuş. Bu şirin okullar neden atıl durumda çürümeye bırakılsın? ki bununla ilgili hiçbir planlama yapılmadığı için kimse elini taşın altına koymuyor bile. Konuyu biraz araştırdım. Milli Eğitim'e bir proje sundum. Bu okulları birer köy kütüphanesine, yetişkin eğitim alanına dönüştürmek için "Sürdürülebilir Okur-Yazarlık Seferberliği" başlattım" dedi.

“HER ŞEY ÇOK TAZE”

Projenin daha çok yeni olduğunu belirten Aynur öğretmen, "Her şey çok taze. Ve olabildiğince çok okuma sevdirecek yetişkin kitabına ihtiyacım var. Özellikle psikoloji, çocuk gelişimi, bahçecilik, tarım , roman vb. kitaplara; eski sayıları da olsa dikiş, hobi, bahçecilik, dekorasyon dergileri ve Atlas, National Geographic, Bilim Teknik gibi ufuk açıcı yayınlara ihtiyacım var" şeklinde vatandaşlardan destek istedi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Nurhan D. 2018-09-11 11:22:36

Aynur öğretmenin, öğrenmenin yaşı olmadığını gösterme çabası tebrike şayan. Özellikle kadınlara okuma sevgisi aşılanması yetiştirecekleri çocuklara da yansıyarak okuyan bir toplum olma yolunda güzel bir adım olacaktır. Aynur Öğretmen'i çabasından ötürü kutluyorum.