banner388

CHP'li Akcagöz'e disiplin işlemi başlatıldı

Kurultay çağrısı yapan CHP Samsun eski İl Başkanı ve Kurultay Delegesi Tufan Akcagöz hakkında disiplin işlemi başlatıldı.

CHP'li Akcagöz'e disiplin işlemi başlatıldı

Kurultay çağrısı yapan CHP Samsun eski İl Başkanı ve Kurultay Delegesi Tufan Akcagöz hakkında disiplin işlemi başlatıldı.

16 Ağustos 2018 Perşembe 10:51
CHP'li Akcagöz'e disiplin işlemi başlatıldı

Samsun haber - CHP Samsun İl Başkanlığı binasında eski il başkanı ve Kurultay Delegesi Tufan Akcagöz, Kurultay Çağrısında bulunmuştu. CHP Samsun İl Başkanı Mehmet Kundak, CHP'li Akcagöz hakkında disiplin işlemi başlattı.

“ÖRGÜTÜMÜZÜN ELİNİ ZAYIFLATACAKTIR”

CHP Samsun İl Başkanı Mehmet Kundak tarafından CHP Merkez Yönetim Kurulu Başkanlığı'na yazılan yazıda "Eski İl Başkanı ve Kurultay Delegesi Tufan Akcagöz henüz bir merkez kararının olmaması, açıklanan bir takvim bulunmamasına rağmen Tüzel kişiliğimizin temsiliyetinin hedef gösterilerek olağan üstü kurultaya zorlamak kastı ile; İl Başkanının "böyle bir açıklama kişisel olarak yapmanızı doğru bulmuyorum, buna izin vermem, erken ya da olağan yerel seçimler önümüzde iken örgütümüzün elini zayıflatacak girişimciler sıkıntılı durumların önünü açacaktır" demesine rağmen SMS'ler ile basın duyurusuna karşılık, İl Başkanlığının böyle bir açıklamaya izin vermediği SMS ile kamuoyuna bildirilmesine rağmen ikinci bir SMS il Başkanlığını yok sayan ifadeyle ısrarla basın açıklamasını yapmıştır. İl binasına yerel ve ulusal bağlantılı basın temsilcileri ile gelmesi nedeniyle olası bir kargaşanın basın yolu ile kamuoyunda yaratacağı intihalin önüne geçmek için açıklamaya müdahale edilmemiştir. İl Başkanına görevi ile ilgili kişilik haklarını aşağılayıcı ve yok sayıcı tutum ve sözlü beyanda bulunmak suretiyle sataşmak nedeni ile gerekli işlem ve takibin yapılması" denildi.

PARTİ SUÇLARI İDDİASI

Aynı zamanda dilekçede "İl Başkanının açıklamasından sonra gerek katkı vermek gerekse açıklamayı dinlemek üzere İl Başkanlığı beyanını dikkate almayıp basın açıklamasına katılan İl Yönetim Kurulu Üyeleri Mustafa Güngör, Alican Akdağ, Nuri Cömert, Hatice Özer, Nimet Baş, Selçuk Alkan hakkında da yukarıda ifade edilen parti suçları dikkate alınarak gerekli cezanın verilmesini saygılarımla arz ederim" şeklinde ifade edildi.

AKCAGÖZ AÇIKLAMA YAPTI

Hakkında disiplin işlemi başlatılan Akcagöz sosyal medya adresinden şu açıklamalarda bulundu;

“4 Temmuz günü İl binamızda, kurultay çağrısı yaptığım için kesin ihraç istemiyle hakkımda disiplin işlemi başlatıldığını öğrenmiş bulunuyorum. 18 yaşına bastığım gün çalışmaya başladığım, İlçe Başkanı ve İl Başkanı olarak görev yaptığım ve mücadele ettiğim partimden, disiplin işlemi ile koparılmaya çalışılıyorum. Değişim istemeye ve işlerin yolunda gitmediğini haykırmaya devam edeceğim. Yerel seçimleri beklemenin, yarayı derinleştireceğini ve siyasi arenada bize bir fayda sağlamayacağını söylemeye devam edeceğim. Sadece kurultay delegesi sıfatımla değil, üye sıfatımla da doğruları konuşmaya devam edeceğim. Sosyal demokrat bir partide, herkesin düşüncelerini özgürce ifade edebilme hakkını savunacağım. Daha çok mücadele edeceğim. Sayın Kılıçdaroğlu'na, açık mektup yazdım ve çağrıda bulundum. Benim görüşüm budur. Yerel seçimler sonrasına bırakılacak bir kurultayın, hezimete davetiye olduğunu savunuyorum.”

“BÖYLE BİR KARAR VERME HAKKINA SAHİP DEĞİLDİR”

“Mehmet Kundak, il başkanı sıfatıyla ve yönetim kuruluna sormadan ve danışmadan böyle bir karar verme yetkisine sahip değildir. Kaldı ki benimle birlikte, il yöneticilerimiz Mustafa Güngör, Selçuk Alkan, Nuri Cömert, Nimet Baş, Hatice Özer ve Alican Akdağ hakkında da disiplin işlemi başlatılmasını talep ediyor. 4 Temmuz tarihindeki toplantıya sadece bu yönetim kurulu üyesi arkadaşlarım katılmış değildir. Toplantıya, diğer yönetim kurulu üyelerimiz Turgay Karahan, Mehmet İnan, Necmi İnce ve Ümran Kınık da katıldı. O toplantıya, bir çok partilimiz de katıldı. Ancak her nedense cımbızla seçer gibi isim seçilerek bu işlem yapılmıştır. Mustafa Kemal'in işaret ettiği, 'fikri hür, vicdanı hür, irfanı hür' çizgiden bir an için ayrılmadım, ayrılmayı da düşünmüyorum. Doğru bildiklerimi her zaman ve her platformda ifade etmeye devam edeceğim. Daha önce ilçe Başkanı olarak, en son da ikinci dönem il Başkanı seçilmek suretiyle faşizmle ve AKP'nin yanlış uygulamaları ve basiretsiz yöneticileri ile mücadele ettim. Mükafatı demek ki buymuş. Ancak, hiç bir engel tanımıyorum ve aleyhimize yürütülen disiplin sürecini Samsun ve ülke kamuoyunun dikkatine sunuyor, alınan bu kararı partililerimizin tertemiz vicdanına bırakıyorum.”

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Vatanperver 2018-08-16 13:09:19

Büyük önder Atatürk’ün partisinin geldiği durum içler acısı , kasetle gelen bir genel müdür , geçmişi zaten belli olan bir genel başkan 9 seçimdir kaybedip ben kaybetmedim onlar kaybetti deyip zırvalıyor akıl sağlığını kontrol ettirmek gerekiyor ..,

Avatar
Cemalettin YİĞİT 2018-12-23 22:16:17

CHP Tufanları zor bulur....çok zor bulur....CHP için utanç verici......