banner388

Samsun'da 51 kişi FETÖ'den hakim karşısına çıktı

Samsun'da devam eden FETÖ soruşturması kapsamında bugün 10'u tutuklu 51 kişinin yargılanmalarına devam edildi.

Samsun'da 51 kişi FETÖ'den hakim karşısına çıktı

Samsun'da devam eden FETÖ soruşturması kapsamında bugün 10'u tutuklu 51 kişinin yargılanmalarına devam edildi.

22 Aralık 2017 Cuma 20:48
Samsun'da 51 kişi FETÖ'den hakim karşısına çıktı

Samsun Haber - Samsun'da FETÖ soruşturması kapsamında 10'u tutuklu toplam 51 kişinin yargılandığı davada savcı, 46 kişinin cezalandırılmasını istedi.
 

Samsun Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından FETÖ'ye ait olduğu için kapatılan Canik Başarı Üniversitesi ile Başarı Eğitim, Kültür ve Sağlık Vakfı Mütevelli Heyeti üyelerine yönelik 2016 Eylül ayında düzenlenen operasyonda gözaltına alınan Canik Başarı Üniversitenin Rektörü Prof. Dr. Yunus B.'nin de yer aldığı akademisyen, doktor, avukat ve iş adamı ile emekli öğretmenden oluşan 10'ü tutuklu 51 kişinin "silahlı terör örgütüne üye olma, terörizmin finansmanın önlenmesi hakkındaki kanuna muhalefet" suçlarından yargılanmalarına devam edildi. 



Samsun 2. Ağır Ceza Mahkemesinde gün boyu süren duruşma sanık sayısı fazla olduğu için adliyenin konferans salonunda gerçekleşti. Tutuklu yargılanan Abdullah Ö., Etkin Pişmanlık Yasasından yararlanmak istediğini söyleyerek örgütlü ve örgütle bağlantısı olanlarla ilgili bilgiler verdi. Savcı davayla ilgili mütalaasını açıklayarak 4 kişinin beratını 1’i etkin pişmanlık hükümlerinin uygulanmasıyla birlikte 46 kişinin de cezalandırılmasını istedi.


Mahkeme, tutuklu yargılanan Abdullah Ö.'nün etkin pişmanlık yasası koşullarında verdiği ifade doğrultusunda tahliyesine karar verdi. 9 kişinin ise tutukluluklarının devamı kararşlatırıldı. Avukatların son savunma için süre istemesi üzerine duruşma karar verilmek üzere 9 Şubat 2018 tarihine ertelendi.


İHA

Son Güncelleme: 23.12.2017 15:55
Anahtar Kelimeler:
Samsun HaberSamsunFetö
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.