banner388

Samsun'da 50 bin kişi festivale katılacak

Samsun'un Bafra ilçesinde düzenlenecek olan festivale 50 bin kişinin katılması bekleniyor.

Samsun'da 50 bin kişi festivale katılacak

Samsun'un Bafra ilçesinde düzenlenecek olan festivale 50 bin kişinin katılması bekleniyor.

28 Haziran 2018 Perşembe 13:13
Samsun'da 50 bin kişi festivale katılacak

Samsun haber - Samsun'un Bafra ilçesinde düzenlenen Kapıkayafest Uluslararası Doğa Sporları ve Kültür Festivali'ne 2017 yılında 25 bin kişi katılmıştı. Ulusal ve uluslararası sporcuların yoğun ilgi gösterdiği festivale bu yıl 50 bin kişinin katılması bekleniyor.

İlçe Jandarma Komutan Vekili Kıdemli Başçavuş Aydın Bulut, Samsun Sahil Güvenlik Dalış Timi Komutanı Astsubay Kıdemli Çavuş Barış Saydam, UMKE, AFAD sivil toplum kuruluşları ve ilçe belediyesi festivalin yapılacağı alanda katılımcıların güvenliği için toplantı yaptı.

2019 hedeflerinin 70 bin kişi olduğunu belirten Bafra Belediye Başkanı Hamit Kılıç, “Geçen sene 25 bin kişi buraya katıldığı ifade ediliyor. Belki bu sene 50 bin kişi katılacak. Seneye üzerine biraz daha koyacağız, belki 70 yapacağız, 100 yapacağız. Katılan insan sayısından daha çok işin niteliğini arttırmak, asıl önemli olan bu. Belki bu sene 50 binde kalacağız ama nitelikli 50 bin insan, uluslararası insanlar buraya gelecek. Güzel bir festival havasında olması için çalışmalarımız sürüyor. Bu festivali panayıra çevirmeyelim, festival olsun, elit kişiler olsun. Ona gayret gösteriyoruz, elimizden geleni yapmaya çalışıyoruz. Sizler de takdir edersiniz ki alt yapı imkan meselesi. Her sene biraz daha üstüne koyarak burayı uluslar arası bir yer yapacağız. Sizlerle hep birlikte bunu başaracağız” dedi.


Yemek servislerinin kamp alanında yapılacağına değinen Bafra Belediyesi Kültür ve Sosyal Hizmetler Müdürlüğü görevlisi Öztürk Doğutaş, "Akşamları kamp ateşimiz yanacak. Kamp sakinlerinin dışında kimsenin giriş çıkış yapmaması ve daha güvenli, huzur içerisinde kalmaları için tel örgü ile çevirerek burayı güvenli hale getirdik. Burada yaklaşık 5 bin çadır kurulması planlanıyor. Dolayısıyla en az 5 bin üzerinde bir sayı buraya gelecek. Buradaki güvenlik olayımız Jandarma komutanlığımızla birlikte hep beraber sağlayacağız. Sahil Güvenlikçilerimiz burada, arama kurtarma ekiplerimiz burada, UMKE'miz burada, Orman İşletme görevlilerimiz burada. Amacımız uçucuların güvenliğini sağlamak. Alanda, dağlarda, bayırda başına bir sıkıntı gelen insanların bir an önce ilk yardım müdahalesi yapmak. Buraya gelen insanlarımızın burunları bile kanamadan buradan mutlu bir şekilde ayrılmalarını, kamp olayını yaşamalarını sağlamak" diye konuştu.

25 Temmuz'da başlayacak olan festivalin 5 gün süreceği belirtilirken bir çok etkinlik yapılacak.
 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.