banner388

Samsun Cumhuriyet Meydanı'nda Sabah Namazı

Demokrasi nöbetinin 21. gecesinde İlkadım Belediyesi tarafından düzenlenen etkinlikte binlerce Samsunlu Cumhuriyet Meydanı'nı doldurdu, hep beraber sabah namazı kıldılar.

Samsun Cumhuriyet Meydanı'nda Sabah Namazı

Demokrasi nöbetinin 21. gecesinde İlkadım Belediyesi tarafından düzenlenen etkinlikte binlerce Samsunlu Cumhuriyet Meydanı'nı doldurdu, hep beraber sabah namazı kıldılar.

05 Ağustos 2016 Cuma 13:11
Samsun Cumhuriyet Meydanı'nda Sabah Namazı

Yaşanan darbe girişimi sonrasında her gece Samsun Cumhuriyet Meydanı’nı dolduran Samsunlular dün gece İlkadım Belediyesi'nin muhteşem organizasyonuyla sabahladılar. Program Samsun Büyük Cami Baş İmam Hatibi Hamdi Demirbaş’ın okuduğu Fetih Suresi ile başlayıp, Dr. İhsan Şenocak sohbetiyle devam etti. Sohbet sonrası OMÜ İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yaşar Kurt'un kıldırdığı sabah namazında Samsun Valisi İbrahim Şahin, AK Parti Samsun Milletvekili Fuat Köktaş, AK Parti İl Başkanı Muharrem Göksel, İlkadım Kaymakamı Turan Atlamaz, İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok, kamu kurum müdürleri, sivil toplum örgüt temsilcileri ve vatandaşlar biraradaydılar. Namaz sonrasında ise belediye tarafından kahvaltı ikram edildi.


Samsunlulara seslenen Dr. İhsan Şenocak, "O gece Türk milleti namusunu çiğnetmedi, şehit düşenler ise kendilerinden emindiler. Tanklara, uçak savarlara, top ve tüfeklere kendilerini siper edip, kurşunların önüne geçtiler. Başkomutanımız, Cumhurbaşkanımız ve aziz halkımız emperyalist güçlere boyun eğmeyerek ezanlar susmasın, bayraklar inmesin diyerek tanklara ve uçaklara karşı büyük mücadeleler verdiler. Anadolu'nun düşmemesi için 15 Temmuz gecesi Gazze'nin, Bağdat'ın, Kosova'nın,  Mali'nin ve Sudan'ın duaları bizimleydi. Küresel güçlerin üniformalı eşkıyalarına aziz milletimiz diz çöktürüp, ikinci Çanakkale muhaberesi verdi. Artık İslam coğrafyası kurtuluşunu Türkiye'de görüyor”dedi.


İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok ise, " FETÖ'ye karşı Türk milleti 2. Kurtuluş Savaşı’nı verip, bu savaştan zaferle çıkmıştır. Darbe yapmak isteyen hainler darbe yemiştir. 'Her şerde bir hayır var' diyerek yaşanan bu durumdan da şunu görmüş olduk ki 78 milyonun kardeşliği tüm dünyaya örnek olacak seviyededir. Aziz milletimiz o gece Türk tarihine altın harflerle yazılacak bir başarı hikayesi, destan yazılmıştır. İlkadım Belediyesi olarak demokrasi nöbetindeki son cuma sabahı namazını Samsunlularla birlikte Cumhuriyet Meydanı’nda kılmayı arzuladık. Amacımız milli birlik ve ruhu daha da canlandırmaktı. Rabbim ülkemizi bu tür belalardan koruyup, birlik ve beraberliğimizi daim kılsın" şeklinde konuştu.


 

Son Güncelleme: 05.08.2016 13:39
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.