banner388

Samsun Atakent İlkokulundan anlamlı etkinlik

Samsun Atakent İlkokulu 4A sınıfı öğrenci ve öğretmenleri tarafından sergi açıldı.

Samsun Atakent İlkokulundan anlamlı etkinlik

Samsun Atakent İlkokulu 4A sınıfı öğrenci ve öğretmenleri tarafından sergi açıldı.

15 Mart 2018 Perşembe 15:07
Samsun Atakent İlkokulundan anlamlı etkinlik

Samsun Atakent İlkokulu 4A sınıfı öğrenci ve öğretmenleri, 'Bir Başkadır Benim Memleketim' projesi kapsamında sergi gerçekleştirdi. Sergi açılışına Samsun İl Milli Eğitim Müdürü Coşkun Esen, Atakum Kaymakamı Namık Kemal Nazlı, Atakum İlçe Milli Eğitim Müdürü Turan Coşkun, öğretmenler, öğrenciler ve veliler katıldı.

Proje hakkında konuşan 4A Sınıf Öğretmeni Mümine TOSUN, "Unutulmaya yüz tutan bölgelerimize ait kültür öğelerimizi öğrencilerimize tanıtarak, bu öğelerimize sahip çıkarak, gelecek kuşaklara aktarmayı amaçlamaktayız" ifadelerini kullandı

Proje kapsamında öğrenciler 7 coğrafi bölgenin sosyo-kütürel özelliklerini  gruplara ayrılarak araştırdılar. Her bir grup bir bölgeyi tanıttı. Bu bölgelerin günlük yaşamlarında, özel günlerinde kullandıkları eşyalardan örnekler topladılar. Yemek kültürü olarak o bölgeye özgü yemekleri ve nasıl yapıldıklarına dair bilgi topladılar. Bu ve buna benzer kültür öğelerini o bölgenin yerel kıyafetleriyle sunumunu yaparak sergide tanıttılar.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Yekren 2018-03-15 17:12:02

MaşAllah gençlerimize. Ayrıca okul yönetimi ve aileleri de tebrik etmek gerek.