banner388

Samsun Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesi'nde skandala soruşturma

Samsun Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesi'nde yaşanan skandal bir olayla ilgili flaş gelişme yaşandı.

Samsun Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesi'nde skandala soruşturma

Samsun Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesi'nde yaşanan skandal bir olayla ilgili flaş gelişme yaşandı.

26 Temmuz 2017 Çarşamba 17:19
Samsun Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesi'nde skandala soruşturma

Samsun haber - Samsun Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesi'ne başhekim olarak atanmadan başhekim koltuğuna oturan Diş Tabibi Murat Bayrak'ın Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri'ne de (KHB) bilgi vermediği öğrenildi.

Bilgi vermeden Başhekim koltuğuna oturan ve hastanenin internet sitesinde başhekim olarak ismini yazdıran Diş Tabibi Murat Bayrak ile ilgili Genel Sekreter Prof.Dr. Kılıç, "Onu kimse istemiyordu. Bana sormadan göreve başladı. Gereğini yaptım. Soruşturma açtım, bana haksızlık yapıldığına inanıyorum "dedi.

Samsun'u sarsan skandal olayla ilgili Samsun KHB Genel Sekreteri Prof.Dr. Süleyman Sırrı Kılıç, açıklamalarda bulunarak gerekli hukuki süreç başlatıldı dedi.

"SORUŞTURMA AÇTIM"

Bir çok hastanede başhekimlerin değiştiğini belirten Kılıç, "Sadece Diş Hastanesi'nde değil birçok hastanede başhekim değişti. Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesi Başhekim Levent Kamalı'da değişen isimler arasındaydı. Ben başhekim vekalet görevini Başhekim Yardımcısı  Dt. Kevser Kılınç'a verdim. Bu aşamada bir akşam beni Ankara'dan bakanlıkta görevli bir personel aradı. Başhekim ataması yapıldı diye. Atamalar bakanlığın sistemine düşüyor. Dt. Murat Bayrak ismi de sistemde düşen isimdi. Söz konusu ismin hakkında bazı şaibeler vardı. Hastane personeli de istemiyordu. Atamaya bende karşı çıktım, direndim. Benim yanıma göreve başlaması ile ilgili de gelmedi, bilgi vermedi. İnternet sitesine de resmini koymuş. Bende soruşturma açtım, bakanlıkta soruşturma açtı.  Sonuçta görevden alındı. Bununla ilgili soruşturma sürüyor. Ben iyi bir şey yaptım. Ancak yapılan eleştirileri kabul etmiyorum. Bana haksızlık yapılıyor. Yaşananları herkesin vicdanına bırakıyorum. "dedi.

"ÇALIŞMAMIZ DEVAM EDİYOR"

Göreve Eski Sağlık Bakanı Recep Akdağ tarafından getirildiğini söyleyen Kılıç, "Eski bakanımız 'şuraları bir düzelt' temennisi ile bana bu görevi teklif etti. Bende kabul ettim. Ben bir öğretim görevlisiyim. Bilirsiniz öğretim görevlisinin çalışma saatleri düzgündür. Ancak Kamu Hastaneleri Birliği görevindeyken haftasonları dahil, sabahtan akşama kadar Samsun'un sağlık kenti olma kimliği ile gece gündüz çalışıyoruz. Biliyorsunuz, Sağlık Kenti Samsun Derneği'ni göreve gelir gelmez kurumsallaştırdık. Derneğin yapısı kurum temsilcilerinden oluşuyor. Şehir Hastaneleri'ni inşa edecek Rönesans firması projelerini hazırladı. Bunun yanı sıra Şehir Hastaneleri'nin kente kazandırılması konusunda yoğun çalışmamız devam ediyor" diye konuştu.

Hedef Halk Gazete / Zekeriya FIRAT
 

Son Güncelleme: 26.07.2017 18:00
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Sofi Nurettin 2017-07-27 12:57:15

Dr Recep Akdağ görevden alınır alınmaz Sırrı beyin ilk icraati bakan beyin atamasını CHP ile birlikte kahramanca engellemek olmuş. Sırrıcım biz sabırlı insanlarız keser döner sap döner...

Avatar
aylapalaoglu 2017-07-27 01:25:55

En ufak bir olum bir olumsuzlukta herşeyi yerle bir etmeye toplum olarak bayılıyoruz o hastane faaliyete geçmeden insanların ceplerinde para ağzında diş özellere de gitmeye güç yoktu,birçoğu konuşurken elleriyle ağzını kapatıyordu tertemiz, canla başla çalışan güleryüzlü personel, A sınıfıda doktorları var,mesela Begüm Tali kızım ellerine sağlık çok memnunum ALLAH hepinizi nazarlardan korusun iyiki varsınz,

Avatar
Hasan Sadullah 2017-07-30 12:49:20

Bakan atamış, tebliğ Genel Sekretere internetten gelmiş. Genel sekreter kendine bakanlıkça yapılan tebliğe uymamış atanan adamı günlerce çağırmamış. Skandal budur. genel sekreter bakanın üstü müdür ki istemiyorım diyebiliyor bakanlığın atadığı birine?

Avatar
Ahmet 2017-07-27 11:57:30

Sırrı hoca yorulduysa bıraksın zor değil...Bakanlığa karşı geliyorsunuz ,gaztelere büyük bir olaymis gibi servis ediliyor hastaneler birliği küçük bir olayı kriz haline getirmistir.Kontrol edememistir .Tabi bu bir beceri meselesidir.kim gelirse gelsin böyle ufak bir olay büyük skandal şeklinde gazetere düşmesi kimin suçu?

Avatar
Aklı selim 2017-08-01 17:55:44

Firmalar kurumların başında rahatça temas kurabilecekleri idareciler ister. Yakında ak kara belli olur.

Avatar
acaba 2017-08-02 21:51:49

1. Sırrı beyin bahsettiği şaibeler nelerdir?
2. Başarılı, sevilen, ak partili, devleti düşünen bir başhekim yani Levent Kamalı yerine neden başka biri bakan değişimi öncesi bir gün önce neden atanır?
3. Bu çakma MB atamasının arkasında hangi oluşum veya kişi var?
4. Hangi firmalar MB atamasına ön ayak olmuştur?
5. Bu kafayla yani liyakata bakmayan atamalarla bu devlet ne kadar yaşar?

Avatar
Sağlıkçı 2017-07-26 19:25:58

Mesela başka hangi hastanede başhekim değişmiş. Acaba bir örnek verebilirler mi

Avatar
Ağır ol molla desinler 2017-07-27 23:11:31

Birileri tehdit mi savuruyor? Devletin sahibi Millettir. Tanıdık senaryolar...