banner388

Samsun ADD’den basın açıklaması: Rejim değişti

Atatürkçü Düşünce Derneği Samsun Şubesi Başkanı Işık Özkefeli, meclisin susturulduğunu iddia etti.

Samsun ADD’den basın açıklaması: Rejim değişti

Atatürkçü Düşünce Derneği Samsun Şubesi Başkanı Işık Özkefeli, meclisin susturulduğunu iddia etti.

27 Temmuz 2017 Perşembe 09:42
Samsun ADD’den basın açıklaması: Rejim değişti

Samsun haber - Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Samsun Şubesi Başkanı Işık Özkefeli, yazılı basın açıklaması yaprı. Rejimin değiştiğini iddia eden ADD Samsun Şube Başkanı Özkefeli, “İçtüzükle meclis susturuluyor” dedi.

Türkiye’nin bulunduğu coğrafyada işleyen ilk ve tek demokratik Cumhuriyet olduğunu vurgulayan Özkefeli, “Demokrasinin en temel göstergelerinden biri iktidarı ve muhalefetiyle özgürce konuşup, tartışan bir Meclis’in varlığıdır. Hükümetin gündeme getirdiği içtüzük değişikliği Meclis’i susturmayı hedeflemektedir” dedi.

“TEK ADAM”

Özkefeli, “Bu iç tüzük kirli bir halkoylamasıyla halka dayatılan “tek adam ve tek parti rejiminin” uygulama yasalarının Meclis’te muhalefetle karşılaşmadan, hızlı, kolay çıkartılmasını planlanıyor; Bu uygulama yasaları, değişen Rejimi kalıcı kılacak seçim ve siyasi partiler düzenini kuracak, Tüm Devlet yapısını, kurum ve kuruluşları yeni Rejime göre düzenleyecek, yetki ve sorumluluklarını belirleyecek olması bakımından hayati önemdedir” diye konuştu.

“ANAYASAYA AYKIRI”

İçtüzüğün bu yıkıcı değişimi engelsiz, muhalefetsiz tamamlamayı amaçladığını belirten Özkefeli, “
Siyasi parti grupları ile milletvekillerinin hem konuşma süreleri, hem konuşma sayıları sınırlandırılıyor. Meclis’in hükümet üzerindeki denge ve denetim mekanizmaları yok ediliyor. Meclis’te tek sesliliği, iktidarın sesini dayatıyor. Muhalefetin konuşma, tartışma hakları gasp ediliyor. Halkın seçtiği milletvekillerinin söz hakları ellerinden alınıyor. Bu içtüzük değişikliği ile muhalefetsiz bir Meclis, muhalefetsiz bir toplum yaratılmak isteniyor. Bu bir Meclis içi darbe niteliğindedir. Cumhuriyetin kurucu ilkelerine, Anayasaya aykırıdır” şeklinde ifade etti.

“İŞLEVSİZLEŞTİRİLMİŞ”

Halkın bu iç tüzük değişikliğinin sıradan bir değişiklik olmadığını bilmesi gerektiğini ifade eden Özkefeli “Bu iç tüzük değişikliği ile Gazi Meclisimiz kalıcı olarak “İŞLEVSİZLEŞTİRİLMİŞ” olmaktadır. 16 Nisan’da getirilen Rejim Değişikliği ile hedeflenen; Atatürk Cumhuriyeti’nin sonlandırılmasıdır. İç Tüzük değişikliği ile Meclis susturularak bir büyük adım daha atılmaktadır. Bu İç Tüzük değişikliğinden yararlanarak çıkarılacak yasaların ömrü az ve o yasaları çıkartanların tarihi sorumlulukları ağır olur. Atatürkçü Düşünce Derneği olarak, yukarıda açıkladığımız “BU TARİHİ DEĞİŞİM”İN önemini topluma anlatmayı görev biliyoruz.  Bunun sorumluluğunu tüm Cumhuriyetçi Güçlerle paylaşıyoruz.” Diyerek sözlerini tamamladı.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.