banner388

"Samsun'a 4 milyarlık yatırım hazır"

Cumhur İttifakı AK Parti Samsun Büyükşehir Belediye Başkan adayı Mustafa Demir, 31 Mart tarihinde gerçekleşecek olan yerel seçim çalışmalarını sürdürüyor. Mustafa Demir, Samsun'un coğrafyasının iyi kullanılması gerektiğini dile getirdi.

"Samsun'a 4 milyarlık yatırım hazır"

Cumhur İttifakı AK Parti Samsun Büyükşehir Belediye Başkan adayı Mustafa Demir, 31 Mart tarihinde gerçekleşecek olan yerel seçim çalışmalarını sürdürüyor. Mustafa Demir, Samsun'un coğrafyasının iyi kullanılması gerektiğini dile getirdi.

23 Şubat 2019 Cumartesi 17:28

Mustafa Demir, Canik İlçesi Devgeriş Mahallesi sakinleriyle buluştu.Samsun'un sanayi alanında büyük bir atılım içerisine gireceğini söyleyen Mustafa Demir, "İstihdam noktasında 2-3 yıl içinde çok büyük yol alacağız" ifadelerini kullandı.

Mustafa Demir, beraberinde AK Parti İl Yönetim Kurulu Üyesi Kürşat Gündoğdu, AK Parti Canik İlçe Başkanı Ercan Eler ve Cumhur İttifakı AK Parti Canik Belediye Başkan Adayı İbrahim Sandıkçı ile birlikte Devgeriş Mahallesi'ndeki 'Halk Buluşması'na katıldı. Mustafa Demir, kendisine sevgi gösterisinde bulunan Devgerişlilere teşekkür etti ve  "Derler ya, bir asalet, vatana millete bağlılık, iyi gözlemleyen, feraset noktasında epey mahir olan bir mahallemizdeyiz, sizlerle beraberiz" sözcüklerini kullandı.

Devgeriş Merkez Cami yanındaki çay ocağında gerçekleştirilen buluşmada bir konuşma yapan Mustafa Demir, Samsun'un Karadeniz Bölgesi'nin kalbi olduğunu söyledi. Demir, "4 tane mümbit ova. Yakakent'te ciddi anlamda üretim ve turizm değeri olan bir kent. Havza , geniş arazileri olan bir yer, Ladik’e gidelim, Kavak’a, Ayvacık’a…..Hülasa,  Yaradan bizlere nimetleri bahşetmiş. 4 ulaşım arterini en etkin bir şekilde bünyesinde barındıran bir şehir. Havayolu noktasında da ilimiz çok iyi bir noktada. Demir yolunda, karayolunda Karadeniz’in tüm Anadolu’ya geçişi. Deniz yolu müthiş bir kıyıya sahip" dedi.

DEV YATIRIMLAR

Samsun'un gerek coğrafi gerekse sosyo-kültürel nimetlerini en iyi şekilde kullanmak zorunda olduğunun altını çizen Mustafa Demir, "Bu durum, topyekün kalkınmayı da beraberinde getirecektir" dedi. 'İstihdam'ın sorun olmaktan çıkarılması için yapılacak çalışmaları anlatan Demir, şunları söyledi:

"3 bin 500 dönümlük organize sanayi bölgesi(OSB) projemiz. Bu organize sanayi nitelikli, katma değeri yüksek sanayii projesi taleplerine tahsis edilecek. Samsun'un Canik 55 gibi, Sampa gibi yüzlerce ülkeye ihracat yapan, binlerce kişiye istihdam sağlayan şirketleri var. Örneğin Sampa, bin 500 kişi çalışıyor, 120 ülkeye ihracat yapıyor. Yetiştiremiyor, yeni bir yatırım yapması lazım. Bin 500 kişi çalışacak, 250 dönüm yer istiyor. Yeşilyurt'un 400 milyon dolarlık bir projesi var. Seral ev tekstil bekliyor yatırım için. Herkes arsaya sıkışmış. Hesapladık 4 milyar liralık yatırım hazır. Muhtemelen 2020-2021 yılına kalmadan oranın tahsisi bitecek. Arkasından 5 bin dönüm bir yer için de üzerinde çalışacağız.

SAMSUN'UN KALKINMA MODELİ

Çarşamba OSB imzadan çıktı. Vezirköprü OSB, Terme, Kavak 2. Etap, Havza Bekdiğin OSB. Yatay bir Samsun kalkınmasının gerçekleşeceğini bütün Türkiye’ye göstereceğiz. Sanayicilik çok titiz çalışmayı, disiplini gerektirir. Üretmekten zevk almayan adam sanayicilik yapamaz. Sanayicilik ile uğraşırken arsa alıyor para veriyor, fabrika, bina yapıyor, makinalar alıyor, çalıştırmazsan onların hiçbiri para değeri etmiyor. Adam onu yapacak, belediye olarak ruhsatta problem çıkaracağım, ikide bir şunu yaptın bunu yaptın ceza keseceğim, o zaman yapmıyor işte. Kendisine yardımcı olan yere doğru kaçıyor. Samsun'da biz sanayicinin başta olmak üzere taş üstüne taş koyanın yanında olacağız."
 


 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Alaçam 2019-02-23 18:44:07

Alaçama hangi fabrikayı açacaksınız Sadece köy yollarını betonlayıp bırakacakmısınız Ayrıca fabrikanın adı açıklarmısınız

Avatar
Ahmet çankaya 2019-02-24 12:35:43

Değerli başkanım ben vezirkopru daricay alan köyünden istanbulda ikamet ediyorum senede 2 defa köyüme gidiyorum gitigimizede bin pişman olarak geri donuyoruz yani bizim yol sorununuz var bunları sizler iyi biliyorsunuz biz koyumuz hakkında sohbet ederken utanıyoruz bir arkadaşımızı misafir edemiyoruz bu dönemde lütfen bu sorunumuza el atmanızi istiyoruz biz nezamanakadar 3cu sınıf insanlar olmaya nezamana kadar devam edeceğiz saygilar

Avatar
Yasemin Toprak 2019-02-24 16:27:18

Devgeris Derbent mahallesi de yıllardır yol sorunu var ve buna hiç kimse bakıp ilgilenmiyor buradaki insanların suçu ne yiyeceklerini yapacaklarını hastalarını 350 basamak merdiven den taşıyorlar soruyorum burda yaşayanların suçu ne

Avatar
costal 2019-02-24 21:16:34

costal sahiline ne zaman el atılacak.

Avatar
55 2019-02-25 08:37:19

SAMSUN EN GERİ KALMIŞ İLÇESİ VAR ASARCIK LADİK YAYASININ TARŞI TARAFLARINA DÜŞÜYOR ASLINDA GELİŞMEYE ÇOK MUSAİT ANCAK GELİŞMESİ İÇİN MUCADELE EDEN YOK SAYIN BÜYÜK ŞEHİR ADAYIMIZ BİLE ASARCIK DEMEMİŞ CANLANDIRALIM YATIRIM YAPALIM DEMİYORLAR GÖRDÜĞÜNÜZ GİBİ

Avatar
55 2019-02-25 09:07:26

sayın demir bu zamana kadar neden yapmadınız daha siz ilçeleri bilmiyorsunuz yada kasıtlı saymadınız gelişmekte olan ilçeler tekkeköy 9 kat imar verilirken ASARCIK'a 3.5 (üç bucuk) verildi bunu ne yapcaksınız sayın demir

asarcık

Avatar
adalet 2019-02-25 09:39:42

15.000 kişilik de iş imkanı var 10 yıl önceden alacaklı olduğumuz.
Size nasıl inanır o yığınlar anlamış değilim.

Avatar
Drondurucu 2019-02-25 10:56:09

Büyük firmaların yatırım talebi uzun zamandır var fakat rant sebebiyle yardımcı olunmuyor. Yeşilyurt " liman üzerinden ihracat yapacağım" diyor siz adamlara Kavak 'tan yer gösteriliyor.