banner388

Şahinkaya Kanyonu İstanbul Boğazı'ndan daha derin

Samsun Valisi Osman Kaymak, Şahinkaya Kanyonu'nun İstanbul Boğazı'nın derinliğinin 2-3 katı bir derinliğe sahip olduğunu açıkladı.

Şahinkaya Kanyonu İstanbul Boğazı'ndan daha derin

Samsun Valisi Osman Kaymak, Şahinkaya Kanyonu'nun İstanbul Boğazı'nın derinliğinin 2-3 katı bir derinliğe sahip olduğunu açıkladı.

05 Ekim 2017 Perşembe 09:22
Şahinkaya Kanyonu İstanbul Boğazı'ndan daha derin

Samsun haber - Samsun Valisi Osman Kaymak, Vezirköprü ilçesi Kızılırmak üzerinden bulunan bir buçuk kilometre uzunluğundaki Şahinkaya Kanyonu'nu gezdi. Türkiye'nin ikinci büyük su kanyonu olduğunu söyleyen Vali Kaymak, buranın bir doğa harikası olduğunu belirtti.

İSTANBUL BOĞAZI’NDAN DAHA DERİN

Şahinkaya Kanyonu'nun Türkiye için önemli bir değer olduğuna değinen Vali Kaymak, "Şahinkaya Kanyonu şu an yerli ve yabancı turistlerin ilgi odağı. İstanbul Boğazı'nın derinliğinin 2-3 katı bir derinliğe sahip. Altınkaya Baraj gölü oldukça geniş bir alanı kaplamakta. Göz alabildiğine uzanan suyun diğer yarısının kanyonun ardında kaldığını düşündüğünüzde alanın boyutlarını daha iyi anlıyorsunuz" dedi.

KANYONDA ULUSLARARASI ETKİNLİK DÜZENLENECEK

Şahinkaya Kanyonu'nun içinde olmak insana başka duygular hissettirdiğini vurgulayan Vali Kaymak, "Ben şahsen büyük bir hayranlık  içerisindeyim. Şahinkaya Kanyonu ve bulunduğu çevre 2012 yılında ulusal turizm bölgesi ilan edildi. Bu güzelliğe sahip çıkıp turizm adına daha çok tanıtım yaparak buraya yerli ve yabancı turist çekme adına belediye başkanımız ve kaymakamımızla çalışmalarımızı hızlandıracağız. Bilindiği üzere bu yaz sezonunda kanyonda uluslararası bir etkinlik düzenlendi. Bu ve bunun gibi etkinlikleri daha fazla yaparak, bu doğa harikası kanyonumuzu inşallah daha geniş kitlelere tanıtacağız" diye konuştu.
 

Son Güncelleme: 05.10.2017 15:42
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Cemal 2017-10-05 09:49:38

Sayın valim o bölgenin gelişmesi için öncelikle iyi bir yola ihtiyacı var. Vezirköprü den saptıktan sonraki yol dar ve bozuk. Belediyeye ait Samsunum gezinti teknesinde müzik gürültüsünden kendi aramızda konuştuğumuz duyulmuyor. Yol göl çevresince dolaşmalı ve ucuz fiyatlı konaklamalı manzaralı yeme içme tesisleri yapılmalı. Ayrıca sportif ekstrem aktiviteler olmalı. Turist bunlar varsa gelir. Göl kanyon ve doğal güzellik dünyanın her tarafında var. Önemli olan alternatif sunabilmek. Teşekkürler.