banner388

Emekliye yüzde 5 enflasyon zammı

TÜİK enflasyon verilerine göre emeklilerin yıl sonu enflasyon zammı ile ilgili detaylar belli olmaya başladı.

Emekliye yüzde 5 enflasyon zammı

TÜİK enflasyon verilerine göre emeklilerin yıl sonu enflasyon zammı ile ilgili detaylar belli olmaya başladı.

05 Ekim 2017 Perşembe 09:52
Emekliye yüzde 5 enflasyon zammı

SSK ve Bağ-Kur emeklileri, ocak ayında yapılacak zam oranlarına odaklanmış durumda. Temmuz ve Eylül aylarında açıklanan enflasyon rakamları baz alındığı zaman zammın yüzde-3-15 oranında olacağı tahmin ediliyor. Eylül ayındaki yıllık enflasyona göre ise 5.01 bir oran ortaya çıkıyor. Maaşlarda yapılacak artış, enflasyon artışları ile doğru orantılı olacak.


Takvim'de yer alan habere göre, 2017 yılının ikinci yarısındaki enflasyon, Bağ-Kur ve SSK emeklisine yapılacak yüzde 4'lük zamma ilave artışı belirleyecek.


YÜZDE 5 ENFLASYON ZAMMI

TÜİK Eylül ayı enflasyon verileri ile birlikte emeklilerin yıl sonunda alacağı enflasyon farkı ile ilgili detaylarda belli olmaya başladı. Temmuz ve Eylül dönemi enflasyonu yüzde 1.32 oldu. Bu rakamlar doğrultusunda emeklilerin zam oranı yüzde 3-3.5 aralığında gerçekleşecek. Eylül ayındaki yıllık enflasyonun yüzde 11.2 olduğu dikkate alındığı zaman ise 6 aylık dönemde enflasyon yüzde 5.01 oluyor. Buda yıl sonunda emekliye yüzde 5.01 enflasyon zammı yapılacağı anlamına geliyor.

Anahtar Kelimeler:
ZamEmekliEnflasyon
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.