banner388

Sağlıkta dönüşüm Cumhurbaşkanlığı Sistemi’ne uygun olacak

Sağlık Bakanı Dr. Ahmet Demircan, “Sağlıkta yönetimdeki gelişmiş olan dağınıklığı giderecek ve aynı zamanda merkezi hükümette Cumhurbaşkanlığı Sistemine uygun sağlık sisteminde de diğer yönetim alanlarında olduğu gibi uygun dönüşüm olacaktır” dedi.

Sağlıkta dönüşüm Cumhurbaşkanlığı Sistemi’ne uygun olacak

Sağlık Bakanı Dr. Ahmet Demircan, “Sağlıkta yönetimdeki gelişmiş olan dağınıklığı giderecek ve aynı zamanda merkezi hükümette Cumhurbaşkanlığı Sistemine uygun sağlık sisteminde de diğer yönetim alanlarında olduğu gibi uygun dönüşüm olacaktır” dedi.

29 Temmuz 2017 Cumartesi 13:54
Sağlıkta dönüşüm Cumhurbaşkanlığı Sistemi’ne uygun olacak

Samsun HaberBakanlar Kurulu listesinde Sağlık Bakanı olduktan 9 gün sonra ilk ziyaretini memleketi Samsun’a yapan AK Parti Samsun Milletvekili Dr. Ahmet Demircan, ilk olarak AK Parti İl Başkanlığını ziyaret etti. Ziyarette ilk olarak basın mensuplarıyla bir araya gelen Bakan Demircan, burada basın mensuplarının sorularını cevapladı.

Türkiye’de sağlığın çıtasını daha da yukarı çıkartacağız

Sağlık sektörüne yönelik önemli açıklamalarda bulunan Sağlık Bakanı Dr. Ahmet Demircan, “Yüksek standartlı sağlık hizmetleri sadece Türkiye’ye değil, Türkiye’nin dışındaki dünyaya da özellikle bölgemize sağlık hizmetlerini ulaştırma, onların da bu hizmetlerden yararlanacak imkanını sunacak şekilde standardı yükseltmeye dönüktür. Türkiye bunu başaracak güçtedir. Sağlıkta yönetimdeki gelişmiş olan dağınıklığı giderecek ve aynı zamanda merkezi hükümette Cumhurbaşkanlığı sistemine uygun sağlık sisteminde de diğer yönetim alanlarında olduğu gibi uygun dönüşüm olacaktır. Bu sağlık hizmetimizin daha verimli sürdürülebilir, daha kaliteli verilmesini sağlayacaktır. İnşallah önümüzdeki günlerde yapmakta olduğumuz ve yapacağımız çalışmaları paylaşacağız. El birliği ile sağlık çalışanlarımızla Türkiye’nin sağlıkta gelmiş olduğu seviyeyi daha da yukarıya taşıyacağız” dedi.

“Türkiye’yi yabancı sağlık cihazları tüketimi pazarından çıkarmak istiyoruz”

Samsun’un sağlık merkezi olduğunu ifade eden Bakan Demircan, “Samsun’da sağlık merkezi olma vasfının standardı yükselecektir. Samsun sağlıktaki yarım olan yatırımlarını kısa sürede tamamlama imkanı bulacaktır. Samsun sağlık endüstrisine olan katkısı olan medikal kümelenme başlamıştır. Bu aynı zamanda sağlık sektörüne hizmet edebildiği gibi devamında bu sektördeki gelişmeler savunma sanayisinde bile kullanılacak gelişmelerdir. Biz sağlık alanında bu büyük hamleleri yaparken, yapmakta olduğumuz büyük harcamaların ülkemizin sağlıktaki sanayi yönden gelişmesinin de önünü açacak şekilde bu yatırımları yapmayı planlıyoruz. İsteğimiz Türkiye’de üretebildiklerimizi kullanmaktır. Türkiye’nin sanayisi gelişsin, Türkiye’de bu sektördeki sanayinin standardı yükselsin. Sadece içe değil, dışarıya da üretim üretsinler. Üretemediklerimizi eğer dışarıdan alıyorsak, mümkün mertebe o üretemediğimiz ürünü alma şartları arasına Türkiye’de üretilmesini etkileyecek şekilde alımları yönlendirmek istiyoruz. Türkiye’yi aynı zamanda yabancı sağlık cihazları tüketiminin pazarı olmaktan çıkartmak istiyoruz. Türkiye, sağlık endüstrisinde bir seviye gelmek zorunda, bunu da yapabilecek güçtedir” diye konuştu.

Daha sonra basın mensuplarının sorularını cevaplayan Bakan Demircan, basın mensuplarının ‘Endüstriyel bölge kurulması anlamında mı Samsun’da bir projeniz var?’ sorusuna, “Samsun’da sağlık sanayi gelişmesi oluştu. Bu sağlık sanayi üreticileri dağınık bir şekilde Samsun’da hizmet veriyorlardı. Bu hem bu sektörün gelişmesini engelliyor, hem de birbirlerine bilgi transferine imkan vermiyordu. Biz daha önceki dönemlerde bununla ilgili çalışmaları yapmıştık. Şuanda Bafra’da bir Sağlık Organize Sanayi bölgesi kuruldu. Bu sektörde üretim yapan kardeşlerimiz bu sanayide bir araya gelecekler. Aynı zamanda orada bir eğitim kurumu da kuruluyor. Bu ucu açık bir gelişmedir. Türkiye inşallah burada iyi bir yol alırsa, evlerde dahi atölyeler kurulur. Bunu sadece Samsun için düşünmeyin. Türkiye’de bu sanayinin gelişmesi mümkündür. Yeter ki engelleri kaldıralım” şeklinde konuştu.

Toplantıya ayrıca AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Samsun Milletvekili Çiğdem Karaaslan, AK Parti Samsun Milletvekilleri Orhan Kırcalı ve Hasan Basri Kurt, Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, AK Parti İl Başkanı Muharrem Göksel, ilçe belediye başkanları ve parti teşkilatı üyeleri katıldı.

Basın toplantısının ardından Sağlık Bakanı Dr. Ahmet Demircan, milletvekilleri, belediye başkanları ve teşkilat üyeleriyle toplantı yaptı.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.