banner388
banner390
banner410
banner408

Samsun'da dili boğazına kaçan futbolcu ölümden döndü

Samsun'da Brezilya ile Büyük Britanya futbol maçında dili boğazına kaçan futbolcu ölümden döndü.

banner269

Samsun'da dili boğazına kaçan futbolcu ölümden döndü

Samsun'da Brezilya ile Büyük Britanya futbol maçında dili boğazına kaçan futbolcu ölümden döndü.

29 Temmuz 2017 Cumartesi 14:16
Samsun'da dili boğazına kaçan futbolcu ölümden döndü

Samsun haber - Deaflympics Samsun 2017 olimpiyatları kapsamında Brezilya ile Büyük Britanya kadın futbol milli takımları arasında bronz madalya karşılaşması oynandı. Maçın 89'uncu dakikasında Lhathini Pushpalingham ile çarpışan Brezilyalı Lara Geovana Neves yere düştü. Brezilyalı Lara Geovana Neves, birden nefes alamayınca sahadaki futbolcular paniğe kapıldı.  Hakem Ömür Bozkurt ise yaptığı ilk yardım müdahalesiyle sporcuyu ölümden kurtardı.

Gençlik ve Spor Bakanlığının, Sağlık Bakanlığı tarafından verilen eğitimlerde ilk yardım eğitimi aldığını belirten Hakem Bozkurt, "Hava topu mücadelesinde oyuncular kafa kafaya çarpıştı. Yerde kalan oyuncunun yanına yaklaştım. Oyuncu sırt üstü uzanmış, gözleri geriye düşmüştü. Nefes almıyordu. Dili boğazına kaçmıştı. Beş on saniye dilini tuttum. Oyuncu nefes almaya başladı. Zaten bu noktada acil yardım ekipleri de geldi.”dedi.

Bozkurt, “Bu tarz durumlar sporda sık sık başımıza gelir. Bu yüzden hem biz hakemlerin, hem antrenörlerin hem de sporcuların mutlaka ilk yardım eğitimi alması gerektiğini düşünüyorum. Buradan bize bu eğitimi veren ve hayat kurtarmamızı sağlayan Gençlik ve Spor Bakanlığımız ile Sağlık Bakanlığımıza çok teşekkür ediyorum" diye konuştu.


 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Misafir 2017-07-29 14:34:18

Bravo