banner388

Rektör Bilgiç, TRT Avaz'a Konuk Oldu

Karadeniz’in önce gelen kuruşlarından olan Ondokuz Mayıs Üniversitesi’nin yapmış olduğu çalışmalarla Samsun’un gelişmesine katkı sağlıyor.

Rektör Bilgiç, TRT Avaz'a Konuk Oldu

Karadeniz’in önce gelen kuruşlarından olan Ondokuz Mayıs Üniversitesi’nin yapmış olduğu çalışmalarla Samsun’un gelişmesine katkı sağlıyor.

01 Nisan 2017 Cumartesi 18:13
Rektör Bilgiç, TRT Avaz'a Konuk Oldu

Samsun Haber - TRT Avaz’ın ”Panorama” adlı programına konuk olan OMÜ Rektörü Prof. Dr. Sait Bilgiç, 42 yaşına giren OMÜ hakkında önemli açıklamalarda bulundu.


“OMÜ Samsun’un gelişimine katkı sağlayacak”

OMÜ’nün şehre katkıları hakkında bilgi veren Rektör Bilgiç, “Samsun Türkiye için önemli şehirlerden bir tanesi. Tarihi geçmişi itibari ile Türkiye Cumhuriyeti’ne giden ilk adımların atıldığı şehir. Biz Samsun markası ile Ondokuz Mayıs Üniversitesi olarak öne çıktık ama biz şunu diyoruz: Bundan sonra OMÜ artık Samsun’un ismini biraz daha yukarı taşıyacak, biz şimdiye kadar Samsun isminden beslendik. Artık OMÜ olgunluk döneminde ortaya koyduğu çalışmalarla Samsun’un gelişmesine katkı sağlayacak” dedi.

“102 ülkeden 2 bin 600 öğrenci”

Rektör Prof. Dr. Bilgiç, OMÜ’nün öğrenci profilinden de söz ederek, “56 bin öğrencimiz var. Bunların 2 bin 600'ü 102 ayrı ülkeden gelen yabancı uyruklu öğrencilerimiz. Dolayısıyla yabancı uyruklu öğrencilerimizi kampüsümüzde gördüğünüzde burası Birleşmiş Milletler mi diyeceğiniz güzel bir görüntümüz var” ifadelerini kullandı.

“Mihenk noktamız adaletli olmamız”

Üniversiteyi nasıl gördüğünü de anlatan Rektör Bilgiç, şunları söyledi: “Üniversite nihayetinde gerçeğin arandığı bilginin üretildiği yer. İnsanın yetiştirildiği yer. Dolayısıyla insana dönük yüzü çok önemli. Siz üniversite olarak bu hizmetleri verebilmek için önemli bir mihenk noktasına sahip olmalısınız. O da adaletli olmanız. Çünkü elimizde insan yetişiyor. Ürettiğiniz bilginin sağlam olması lazım. Dürüst, adaletli ve çalışkan olmak bizim OMÜ mensuplarından beklediğimiz şey. Öğretim üyelerimizden proje üretmelerini istiyoruz. Bunu yaptıkları takdirde biz her zaman arkalarındayız. Akademisyenliğin özü tatmin olmak. Dış piyasada daha iyi maddi imkânlarla çalışma fırsatını bırakıp gelip bizim üniversitemizin içerisinde çalışan akademisyenlerimizi mutlu eden tek şey ortaya koydukları sonuç.”


“Öğrenciler neden OMÜ’yü seçmeli?”

Programda “Öğrenciler neden OMÜ’yü seçmeli?” sorusunu cevaplayan Rektör Bilgiç, “Öğrencinin öncelikle okuyacağı bölümü isteyerek seçmesi gerekiyor. Öncelik bu. Sonrasında hangi üniversite ve hangi şehirde okumalıyım sorusu ön plana çıkıyor. Samsun yaşanabilecek büyükşehir statüsünde bir yer. Yaşamın kolay olduğu bir şehir. Bu yüzden OMÜ önemli bir avantaja sahip. OMÜ, 42 yaşında ve Türkiye’de kurulan ilk 15 üniversite arasında. O yüzden tüm bölümlerin ve alanların bulunduğu bir üniversite. Çok büyük bir kampüsümüz var ve bu alan içerisinde zengin spor alanları ve yaşam merkezleri mevcut. Bu imkânlar öğrencilerimize verdiğimiz desteklerle de daha anlamlı hâle geliyor. Öğrencilerimize geniş burs imkânlarımız var OMÜ Vakfı ve Samsunlu iş adamlarımız burs veriyorlar. Son olarak kampüs içinde ve dışında yurt imkânlarımızın çok çeşitli olduğunu söylemeliyim” şeklinde

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.