banner388

Referandumda EVET ya da HAYIR Diyecek Partiler

Yüksek Seçim Kurulu’nun açıkladığı seçime girme yeterliliği olan partilerin referandum kararları netleşiyor Referandumda

Referandumda EVET ya da HAYIR Diyecek Partiler

Yüksek Seçim Kurulu’nun açıkladığı seçime girme yeterliliği olan partilerin referandum kararları netleşiyor Referandumda

05 Şubat 2017 Pazar 12:42
Referandumda EVET ya da HAYIR Diyecek Partiler

Referandum süreci yaklaşırken hangi partilerin EVET-HAYIR blokunda nerede yer bulacağı şimdiden belli olmaya başladı.

Ak Parti-MHP, referandum sürecinde EVET derken CHP-HDP-Saadet ve Vatan Partisi HAYIR kanadında yer alacaklarını açıkladılar.

Anayasa değişikliğini öngören mevcut düzenlemenin mecliste 339 oy ile kabul edilmesinin ardından teklif Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a sunulacak ve Cumhurbaşkanının onayının hemen sonrasında referandum süreci başlayacak.

Seçim yeterliliğine saip 9 parti açıklandı

YSK, seçime girme yeterliliği olan 9 partinin referanduma ilişkin kampanya yürütebileceklerini açıkladı. Buna göre seçimde AK Parti, CHP, MHP, HDP, Saadet Partisi, BBP, BTP, Vatan Partisi ile Hür Dava Partisi kampanya yürütebilecek.

Mecliste yer alan partilerden Ak Parti ve MHP, seçmen tabanına EVET denmesi noktasında seslenirken, CHP ve HDP referandumda kendi tabanına ve toplumun her kesimine neden HAYIR denmesi gerektiğini anlatacağı öğrenildi.

Mecliste yer almayan partilerde tarafını seçmeye başladı

Meclis çatısı altında bulunmayan partilerden referandumda hangi oy kanadında yer alacakları da netleşiyor. Son seçimlerde 325 bin 978 oy sayısı ve yüzde 0,68 oy oranı olan Saadet Partisi ile 118 bin 803 oy sayısı ve yüzde 0,25 oy oranı olan Vatan Partisi referandumda ‘hayır’ diyecek. 253 bin 204 oy sayısı ve yüzde 0,53 oy oranı bulunun BBP ile 1 Kasım seçimlerine katılmayan Hür Dava Partisi cephesinde ise istişareler devam ediyor. BBP ile Hür Dava Partisi'nin önümüzdeki günlerde istişareleri tamamlayarak referandumda ne yönde oy kullanacaklarını açıklamaları bekleniyor. 49 bin 297 oy sayısı ve yüzde 0,10 oy oranı bulunan, Genel Başkanlığını Haydar Baş’ın yaptığı BTP ise, kararı seçmenlerine bıraktı.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.