banner388

Ramazan'da etin fiyatı el yakıyor

Ramazan ayında yüksek et fiyatları Samsunlu vatandaşlarını elini yakıyor.

Ramazan'da etin fiyatı el yakıyor

Ramazan ayında yüksek et fiyatları Samsunlu vatandaşlarını elini yakıyor.

01 Haziran 2018 Cuma 16:41
Ramazan'da etin fiyatı el yakıyor

Samsun haber - Samsun'da Ramazan'ın gelmesiyle birlikte sofralar şenlendi. Fakat yüksek et fiyatları vatandaşları kasaplar yerine markette satılan etlere veya kaçak etlere yönlendirdi. Samsun Kasaplar Odası Başkanı Ömür Şen, satış yapamadıklarını söyleyerek önemli açıklamalarda bulundu.


Cezaların daha da caydırıcısı olması gerektiğine değinen Samsun Kasaplar Odası Başkanı Ömür Şen, “Ramazan’da et satışları çok düşük. Umduğumuz gibi gitmedi hiçbir şey. Kasaplarımızda kurban bayramı gibi kıyma çekiyoruz. Kasaplardan alınmadığını düşündüğümüz, marketlerden veya sokak aralarında kesilen etlerin kıymalarını çekiyoruz. Marketlerin ucuz ithal et satması da işlerimizi iyice bozdu. Sokak aralarında ve köy yerlerinde birçok mal kesiliyor. Biz bunu daha önce de dile getirdik ama bir katkısı olmadı. Her sene Ramazan ayında bu sıkıntıları yaşıyoruz. Şehir merkezinde mezbaha olmaması da bu durumlara etki ediyor. Et fiyatları da maliyetler dolayısıyla yüksek seviyede seyrediyor. Şu anda 40-42 TL arası kıyma, 43-45 TL civarında da kuşbaşı satılıyor. Yetkililerin kaçak kesimlerdeki denetimleri arttırmasını istiyoruz” dedi.
 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.