banner388

Nihat Sevim: İşler her sene biraz daha kötüye gidiyor

Yabancılar Çarşısı esnafı Nihat Sevim, "“İşler her sene biraz daha kötüye gidiyor” dedi.

Nihat Sevim: İşler her sene biraz daha kötüye gidiyor

Yabancılar Çarşısı esnafı Nihat Sevim, "“İşler her sene biraz daha kötüye gidiyor” dedi.

01 Haziran 2018 Cuma 16:45
Nihat Sevim: İşler her sene biraz daha kötüye gidiyor

Samsun haberSamsun Yabancılar Çarşısı Derneği Başkanı Ali Akyüz, işlerin durumu ve pazardaki yapılan yeniliklerle ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Ramazan ayı dolayısıyla sinek avlayan Yabancılar Çarşısı esnafı, işlerin açılması için Ramazan Bayramı'nı iple çekiyor. Samsun Yabancılar Çarşısı esnafı, yaz aylarında ve bayramlarda yılın geri kalan diğer zamanlarından daha fazla satış yapıyor. Diğer aylarda ise çarşıdaki ticaret yoğun günlere oranla oldukça az oluyor. Samsun Yabancılar Çarşısı esnafları, yaz aylarında ve bayramlarda yılın geri kalan diğer zamanlarından daha fazla satış yapıyor. Diğer aylarda ise çarşıdaki ticaret yoğun günlere oranla oldukça az oluyor. Esnaf da Ramazan Bayramı'nı umutla beklediklerini söyledi.

“Bayrama 1 hafta kalaya kadar işlerin açılacağını umuyorum”

Ticaretin hızlanması için bayramı beklediklerini vurgulayan Yabancılar Çarşısı Derneği Başkanı Ali Akyüz, “Yazı bekliyorduk. Kış aylarının bitmesinin ardından Yaz, Ramazan’la birlikte geldi. Ramazan’ın ilk günleri olması ve sıcak yüzünden ticaret sıkıntısı yaşadık. Biz en çok işi bayramlarda ve yaz aylarında yapıyoruz. Bayrama 1 hafta kalaya kadar işlerin açılacağını umuyorum. Okullar kapanınca da yerli ve yabancı turistler de pazarımıza ilgi gösteriyorlar. Pazarımızda havalandırma sıkıntısı da giderildi. Samsun Büyükşehir Belediyesi son hamlesiyle doğal havalandırmalar yaptı. Havalandırmaların çoğaltılmasıyla birlikte pazarımızda sıcak havalarda da çok rahat bir şekilde alışveriş yapılabiliyor artık” şeklinde konuştu. 

“İşler her sene biraz daha kötüye gidiyor”

25 yıldır pazarda esnaflık yapan Nihat Sevim, “Bu sezon işlerimiz iyi değil. Bazı günler siftah dahi yapamıyoruz. Vatandaşlar fiyat bile sormuyor. Bayramı iple çekiyoruz. İnşallah bayramda işlerimiz açılır. Kiralarımızı ve bekçi paralarını ödeyemedik. Para kazanabilirsek borçlarımızı ödemeyi umuyoruz. Biraz para girişi sağlarsak, mal da alabiliriz. Ben emekliyim. Bir şekilde kendimi idare ediyorum. Allah emekli olmayanlara da yardım etsin. İşler her sene biraz daha kötüye gidiyor” diye konuştu. 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
coşkun bey 2018-06-01 17:16:19

oradaki bazı esnaflar ki bunlar bir elin parmağını geçmez. müşteriyi azarlamak, kadın gördü mü yiyecek gibi bakmak vb. olumsuzluklarla müşteri kaçırıyorlar.

Avatar
Can 2018-06-02 13:27:37

Biz millet olarak ön büyük yaptığımız hata ne satıyosa yanımızdaki esnaf bende satayım kimse kimsenin rızkına göz dikmese ki burda hata büyük oranda belediyelerde yan yana aynı işi yapan onca dükkan................