banner388

Ramazan Bereketi Mülteci Fırınlarına Yaradı

Samsun'daki Mülteci fırınlarında çalışan Iraklı vatandaşlar ekmek satışlarının Ramazan’da iki katına kadar çıktığını belirtti.

Ramazan Bereketi Mülteci Fırınlarına Yaradı

Samsun'daki Mülteci fırınlarında çalışan Iraklı vatandaşlar ekmek satışlarının Ramazan’da iki katına kadar çıktığını belirtti.

10 Haziran 2016 Cuma 16:14
Ramazan Bereketi Mülteci Fırınlarına Yaradı

Samsun daki fırın işletmesi yapan Iraklı mültecilerin ekmek satışları Ramazan’da iki katına kadar çıktı.
Yoğun hava sıcaklığıyla birlikte Ramazan ayında oruçlu olmak ve çalışmak bazı meslekler için olduğundan da zor bir hale geliyor. Vatandaşların ihtiyaçları karşılanabilmesi için bazı meslek guruplarının işlerine bu günlerde daha fazla sarılması gerekiyor. Fırıncılar ile inşaatçıların yoğun hava sıcaklıklarında hem oruçlarını tutarak hemde çalışmalarına devam ediyorlar. Samsun'daki fırıncılar, 200 derecenin üstünde olan sıcaklıkta fırının başında oruçlarını tutarak çalışmalarına devam ederken, Irak'tan gelen ve Samsun’da kendilerinin açtıkları fırındalarda saatlerce ter döken fırıncılar ise işlerin Ramazan ayı gelmesi ile beraber 2 kat daha arttığını belirttiler.
Samsun’da 2 aydan fazladır kendi yörelerine özgün ekmek ürettiklerini dile getiren Suhaab Ahmed Hassan (24) ile Mahmood Ahmed Hassan (18) kardeşler, “Ramazan ayı başlamadan önce günde 1 çuval un bitirdiklerini belirtti. Bu da yaklaşık olarak 750 tane lavaş ekmeğine denk düşüyordu. Fakat Ramazan ayı gelmesiyle beraber günde neredeyse 2 çuvaldan bin 500 tane ekmek üretmeye başladık. Bu ekmekleri yöremize öz tandır fırınında odun ateşiyle beraber pişiriyoruz. Ayrıca bizler Ramazan ayında ekmek de üretmeye başladık. Ekmeklerimize bir tek Araplar değil, Türk vatandaşları da oldukça ilgi göstermeye başladılar. Bu havalarda fırında iş yapmak oldukça zor ve yorucu oluyor fakat çalışmaya devam ediyoruz” dediler.
Arap fırıncılar, 3 adet lavaş ekmeğini 1 liradan alıcısına sunuyor.

Son Güncelleme: 12.06.2016 05:18
Anahtar Kelimeler:
MülteciRamazanEkmekBereket
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
lokman 2016-06-11 10:04:07

bu fırının yerini bilen var mı?

Misafir Avatar
serkan 2016-06-16 12:01:49 @lokman

çiftlik madonun üst caddesi hep bu fırınlardan

Beğenmedim! (0)