banner388

Orta Doğu'nun tek şifa ormanı Samsun'a kurulacak

Samsun'a eşi benzeri olmayan bir 'Şifa Ormanı' kurulacak. Detaylar...

Orta Doğu'nun tek şifa ormanı Samsun'a kurulacak

Samsun'a eşi benzeri olmayan bir 'Şifa Ormanı' kurulacak. Detaylar...

07 Haziran 2020 Pazar 11:35
Orta Doğu'nun tek şifa ormanı Samsun'a kurulacak

Samsun'a, Orta Doğu'da  eşi benzeri olmayan bir 'Şifa Ormanı' kurulacak. Ormanda insanlara doğal terapi ortamı sunulacak.

ALT YAPI ÇALIŞMALARI BAŞLADI


Atakum ilçesi Kulacadağ mevkisinde Samsun merkezine 20 kilometrelik bir mesafede kurulacak olan Şifa Ormanı'nın teknik alt yapı çalışmalarına başlandı.

Orman, doğal yapısı itibarıyla çınar, meşe, kayın gibi bitki örtüsüne sahip bir alanda yapılacak Şifa Ormanı'nın içerisinde akan bir dere de bulunuyor.

Konuyla ilgili bilgi veren Samsun Orman İşletme Müdürü Menderes Özkolay, "Dünyada modern ve ilaçlı tedavinin yanında doğal tedavi yöntemleri konuşulur olmaya başladı. Bunlara örnek olarak fitoterapi, araoma terapiler, orman banyoları ve bunların uygulandığı doğal ormanlar var. Samsun'a kurulacak olan şifa ormanı Orta Doğu'da tek olacak" dedi.

SAMSUN'A YENİ BİR NEFES OLACAK


İçerisinde doğal ortamda güzel mekanların olacağını söyleyen Müdür Menderes Özkolay, "Dünyada teknolojinin gelişmesi hayatımıza, yaşam kalitemize olan olumlu katkıları tabii ki tartışılmazdır. Ancak bu gelişmeler insanların özellikle de yeni nesillerin doğal hayattan uzaklaşmasına neden oldu. Modern hayatların hızı ruhsal ve bedensel olarak daha fazla stres ve baskı altında kalarak farklı hastaların da türemesine yol açtı. Bunun örneklerinden biri de yakın zamandan şu ana kadar devam eden Covid-19 virüsüdür. Tabii, bu ve benzer hastalıkların tedavisinde mücadelede tıbbın ve bilimin gelişmesinin ne kadar önemli olduğu tartışılmaz. Fakat artık dünyada modern ve ilaçlı tedavinin yanında doğal tedavi yöntemleri konuşulur olmaya başladı. Bunlara örnek olarak fitoterapi, araoma terapiler, orman banyoları ve bunların uygulandığı doğal ormanlar var. Bu ormanlar en yakın İspanya, Hindistan, Japonya da ve daha farklı örnekleri var. Ancak Orta Doğu'da bu ormanlara bir örnek yok" diye konuştu.

TERAPİ ORTAMI OLACAK


Çalışmaların sadece Samsun'a değil tüm ülkeye hizmet etmesi için gerekli gayreti gösterdiklerini ifade eden Özkolay, "Kurmak istediğimiz Şifa Ormanı'nda doğal yapısı itibarıyla çınar, meşe, kayın gibi bitki örtüsü mevcuttur. Özellikle kış ve yaz sürekli akan bir dere vardır. Şifa Ormanı ortamına çok uygun bir mekandır. Burası insanların yıllardır piknik alanı olarak kullandığı bir yerdir. Bizler teknik alt yapısını düzenleyerek burayı profesyonel bir şifa ormanı noktasına getirmeye çalışacağız. Kurmak istediğimiz Şifa Ormanı Kulacadağ mevkisindedir. Samsun'un merkezine yaklaşık 20 kilometrelik bir mesafededir. Şifalı orman bitkilerinin sergilenebileceği, doğal ortamda güzel mekanların kurulacağı teknik çalışmaları yapıyoruz" şeklinde konuştu.
Orta Doğu'da tek olma özelliği taşıyacak Şifa Ormanı, ziyaretçilerine tabii terapi ortamı sunacak.


 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Samsun Sevdalısı 2020-06-08 00:41:09

Önce Orman Bölge Müdürlüğünü alın ya da yeni bir bölge müdürlüğü kurdurun.Amasya’dan fazla ormanımız Amasya ‘ya bağlıyız.Kunduz Ormanlarında konaklamak için Amasya bölge müdürlüğünden izin almak gerekiyor,yazık.

Avatar
cemal turaç 2020-06-07 12:04:23

birader bu haberdeki "ortadoğu" vurgusu sadece beni mi rahatsız etti? Bizim ölçütümüz arap çölleri değil avrupa olmalı.Ayrıca ortadoğu vurgusu hedefin arap turist olduğu intibaını veriyor.

Avatar
Samsun'un özevladı 2020-06-07 14:02:58

He he bize orman lazım zaten. Artık ormana gider çalışırız. Kaç kişi istihdam edilecek? Bizimle kafa buluyolar a..na koyayım. şu vatandaş için bir iş yeri açın, bir yatırım yapın.

Avatar
Esnaf 2020-06-07 16:25:39

Olurmu millet bahçesinide açıyorlar.yetmemiş gülsan sanayii boşaltıp orayıda millet bahçesine katcaklar artık sebze meyve ekcez herhalde.miilleti iş yaptıkları kandırıyorlar.aç kaldı bu millet aç.iş yok.gençlik cezaevlerinde.köşe başlarında.vuran vurana satan satana anca al at cezaevine.bol bol cezaevi yapıyorlar zaten.

Avatar
34 2020-06-07 17:23:35

Avrupadan vazmı geçtik

Avatar
Elli5 2020-06-07 17:36:43

iyi olur güzel düşünce.. Bu millete yaranamazsin iş beğenmezler böyle projelere laf atarlar

Avatar
Kenan3455 2020-06-08 13:22:42

Bölge md amasya olan bir orman işletme gercekten ilginç.atakum kocadağ delik deşik hiçmi görmüyorsunuz güzelim ağaçlar yok ediliyor.termede ağaç tünel ne durumda...