banner388
banner390
banner410
banner408

Karadeniz'de vaka artışı !

O illerde vaka sayısı arttı. Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Alpay Azap, açıkladı.

banner269

Karadeniz'de vaka artışı !

O illerde vaka sayısı arttı. Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Alpay Azap, açıkladı.

07 Haziran 2020 Pazar 12:33
Karadeniz'de vaka artışı !

Sağlık Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Alpay Azap, Korona virüse karşı değerlendirmelerde bulundu.

ANKARA'DA DÜŞÜŞ, KARADENİZ'DE ARTIŞ...

Azap, bazı şehirlerde yeni normal sürecinde vaka sayılarının arttığını gözlemlediklerini hatırlatarak Ankara'da ise vaka sayılarında istenilen azalmanın görülmediğini kaydetti. İllerdeki pandemi kurulları ile sağlık müdürlerinin Gaziantep, Diyarbakır, Karadeniz Bölgesinden bazı şehirlerde artış bildirdiğini söyleyen Azap, Ankara'da istenilen düşüşün görülmediğini, İstanbul'da ise salgının nispeten kontrol altına alındığının söylenebileceğini söyledi.

Salgının başlangıcında koronavirüs sayısı bakımından İstanbul'un zirvede olduğunu ve Türkiye genelinde açıklanan verilerde genellikle İstanbul'un görüldüğünü söyleyen Bilim Kurulu üyesi, şimdi Türkiye genelinden gelen verileri görmeye başladığımızı söyledi. İkinci dalga meselesiyle ilgili Sağlık Bakanı Koca'nın , "Beklemiyoruz" açıklamasına yönelik de değerlendirmelerde bulunan Azap, önümüzdeki bir kaç aylık dönemde vaka sayılarında belirgin ölçüde düşüş olmasa dahi artışın da beklenmediğini söyledi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.