banner388

Orhan Kırcalı'dan engellilere müjde

AK Parti Samsun Milletvekili ve yeniden Milletvekili adayı Av.Orhan Kırcalı, engellilere müjde verdi.

Orhan Kırcalı'dan engellilere müjde

AK Parti Samsun Milletvekili ve yeniden Milletvekili adayı Av.Orhan Kırcalı, engellilere müjde verdi.

13 Haziran 2018 Çarşamba 17:44
Orhan Kırcalı'dan engellilere müjde

Samsun haber - AK Parti Samsun Milletvekili ve yeniden Milletvekili adayı Av.Orhan Kırcalı, seçim çalışmalarına Bafra ve Canik ilçelerinde devam etti. Esnaf ziyaretlerinin ardından vatandaşlarla iftar yapan Kırcalı, "AK parti iktidarı 16 yılda toplumumuzun her kesimine önemli hizmetler getirdi. Daha önce yapılmamış olanları yaptı. Bu nedenle 16 yıldır iktidarda yer almaktadır.  24 Haziran’da milletimizin bir kez daha desteğiyle Cumhurbaşkanımız ve Genel Başkanımız Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında güçlü bir hükümet, güçlü bir meclis eşliğinde kurulacak" dedi.

"ÖNEMLİ PROJELER BULUNUYOR"

Engelliler için ciddi çalışmalara imza attıklarına değinen Kırcalı, "Şimdiye karad önemli hizmetleri hayata geçirdik. Hayatı paylaşmak adına engelleri aşmak için ciddi çalışmalar yaptık. Engelli kardeşlerimiz bunları tek tek biliyor. Bize her yerde desteklerini gösteriyorlar. Bizde bundan çok mutlu oluyoruz. Yeni dönemde de önemli projelerimiz bulunuyor. Önümüzdeki dönemde de engelli vatandaşlarımızın eğitim, istihdam, katılım başta olmak üzere ekonomik ve sosyal hayatın içerisinde aktif bireyler olarak yaşam sürmelerini sağlayacak altyapıyı güçlendirerek engellilerimizin engellerini en az hissedeceği bir ortamı tesis edeceğiz. Engelli genç ve çocukların gün içerisinde sosyal faaliyet yapabilmelerine imkan verecek şekilde gençlik merkezlerinde ortam oluşturacağız. Engelli genç ve çocukların kısa süreli gündüz ve yatılı bakımı için güvenli bir biçimde bırakılabilecekleri “Aktif Yaşam Merkezleri” kuracağız. Korumalı iş yerlerini 81 ilimize yaygınlaştıracağız. İş ve Meslek Danışmanlığı hizmetleri kapsamında engellilerin istihdama geçişlerini kolaylaştıran ve sürdürülebilir istihdamlarını sağlayan engelli iş koçluğu modelini kuracağız. Erişilebilirlik  uygulamalarının artırılması amacıyla toplumsal bilgi ve bilinç düzeyini artırmaya yönelik yaptığımız çalışmaları hızlandıracak, bu alandaki yayınlar ve bu eğitimlere devam edeceğiz. Engelli bakım ve rehabilitasyon hizmetleri için kamu-özel sektör iş- birliği modeli geliştireceğiz” diye konuştu.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
hakan 2018-06-14 08:49:18

Çok güzel bir proje inşAllah en kısa zamanda Samsun'da yapılır. Böyle projelere çok ihtiyaç var. Düşünen çok güzel düşünmüş

Avatar
55 2018-06-14 11:29:22

çok ayrım yaptınız engelliler arasında ayrımcılık olmazdı eskiden %40 ortopedik %80 engelli ötv indiriminden yararlanıyor %40 ve %80 arası görme engelliler yararlanamıyor vekilim bu bir ayrıcalık oluyor