banner388

OMÜ tanıtım günleri yapıldı

Samsun Cumhuriyet Meydanı'nda Ondokuz Mayıs Üniversitesi Tanıtım Günleri ve Uluslararası Öğrenci Buluşması yapıldı.

OMÜ tanıtım günleri yapıldı

Samsun Cumhuriyet Meydanı'nda Ondokuz Mayıs Üniversitesi Tanıtım Günleri ve Uluslararası Öğrenci Buluşması yapıldı.

05 Mayıs 2018 Cumartesi 19:55
OMÜ tanıtım günleri yapıldı

Samsun Haber-Samsun OMÜ'nün neredeyse gelenek haline getirdiği bu yıl 13.'sü düzenlenen OMÜ Tanıtım Günleri ve Uluslararası Öğrenci Buluşması yine Samsun Cumhuriyet Meydanı'nda yapıldı.

OMÜ tüm fakülte, yüksekokul ve enstitülerini standtda sergilerken yabancı öğrencilerin kurdukları stantlar ilgi odağı oldu.

3 BİN 500 YABANCI ÖĞRENCİ AĞIRLANDI

Etkinlikler kapsamında konuşan Samsun Uluslararası Öğrenci Derneği Başkanı ve OMÜ Genel Sekreteri Doç. Dr. Menderes Kabadayı ile Uluslararası Öğrenci Dernekleri Federasyonu (UDEF) Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Çelik'in ardından sözü OMÜ Rektörü Prof. Dr. Sait Bilgiç devraldı. Rektör Bilgiç, 3 bin 500 yabancı öğrenciyi ağırladıklarını vurgulayarak, "OMÜ Türkiye’deki üniversiteler içerisinde uluslararası öğrenci sayısı bakımından en önde yer alan üniversitelerden birisidir. Geçen yıl itibariyle eğitim ihracatında OMÜ ikincilik ödülünü aldı. 104 ülkeden 3 bin 500’ün üzerinde yabancı uyruklu öğrencimiz var. Bu öğrencilerimizin içerisinde bulunduğu ‘Uluslararası Öğrenci Buluşması’na biz de ayrıca Üniversite Tanıtım Günleri’ni katarak, buradaki bu güzel tablonun oluşmasını sağlayalım diye düşündük. 104 ayrı ülkeden öğrencilerimiz kendi ülkelerine ait kültürlerini tanıtırken, bir yandan da üniversitemizi tanımak için gelen lise öğrencileri ve aileleriyle de buluşmuş oldular" şeklinde konuştu.

İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok öğrenci buluşmasından dolayı memnun olduklarını ifade ederek, "İnşallah bu öğrencilerimiz gittikleri ülkelerde Türkiye’nin misafirperverliğini anlatacaklar. Samsun’da uluslararası öğrencilerin daha da artacağı düşüncesindeyim. Burada 104 ülkeden öğrenci var ve bu da Cumhurbaşkanımızın da dediği gibi ‘Dünya 5’ten büyüktür’ sözünü doğruluyor" ifadelerini kullandı.

TÜRKİYE KALİTE ÖĞRETİMİN ODAK NOKTASI

AK Parti Çevre, Şehir ve Kültürden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve Samsun Milletvekili Çiğdem Karaaslan Türkiye'nin öğrenim açısından ilk tercih edilen yerlerden olduğunu belirterek, "Üniversitemizin kazandığı uluslararası kimlik, Türkiye’nin önümüzdeki dönemde o güçlü iddiasını bilimsel zeminle güçlendirecek ve inşallah daha da güçlendirerek geleceğe taşıyacaktır. 4 bine yakın uluslararası öğrenciden bahsediyoruz. Ondokuz Mayıs Üniversitemiz bugün köklü bir mazi demektir. Güçlü bir hafıza demektir. Bugün, büyük bir müjdeli haberimiz var. İnşallah üniversitemize kardeş bir üniversite daha gelecek. Samsun Üniversitemizin de kuruluşuyla birlikte, üniversitelerimizin şehrimize katacağı değer daha da artacaktır. Bizler bugün bu medeniyetin temsilcileri olarak, bizler bu ecdadın torunları olarak, gördüğümüz bu manzaradan dolayı büyük mutluluk içerisindeyiz. Türkiye artık sadece güvenilir bir liman değil. Türkiye sadece ülkesindeki savaştan kaçanların sığındığı bir ülke değil, aynı zamanda nitelikli ve kaliteli eğitim almak isteyenlerin de öncelikli tercihlerinden biridir. O yüzden genç arkadaşlarım bugün çok doğru bir yerdeler” dedi.

OMÜ BU İŞİ İYİ YAPIYOR

Samsun Valisi Osman Kaymak OMÜ'nün başarılı bir üniversite olduğunu dile getirerek, "Türkiye’de bu işi en iyi yapanlardan biri Ortadoğu Teknik Üniversitesidir. Artık bundan sonra da OMÜ yeni gelecek kardeş üniversiteyle birlikte, bu işi yapan uluslararası üniversiteler olarak Türkiye’deki yerlerini alacaklardır. Buraya gelen öğrencilerimiz neden OMÜ’yü tercih ediyor diye bakıldığında şüphesiz ki, üniversitemizin akademik alandaki başarıları, Samsun’un huzuru ve güzelliği onları buraya çağırıyor" diye konuştu.

Konuşmaların bitmesinin ardından kurdele kesilerek etkinlik açılışı yapıldı.

Yoğun ilgi gören etkinlik yarın son bulacak.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.