banner388

OMÜ'de Sait Bilgiç Dönemi

Ondokuz Mayıs Üniversitesi(OMÜ) Rektörlüğü’ne atanan Prof. Dr. Sait Bilgiç, eski rektör Prof. Dr. Hüseyin Akan'dan görevi devraldı.

OMÜ'de Sait Bilgiç Dönemi

Ondokuz Mayıs Üniversitesi(OMÜ) Rektörlüğü’ne atanan Prof. Dr. Sait Bilgiç, eski rektör Prof. Dr. Hüseyin Akan'dan görevi devraldı.

15 Ağustos 2016 Pazartesi 13:26
OMÜ'de Sait Bilgiç Dönemi

Görev tesliminde dugusal anlar yaşayan Prof. Dr. Hüseyin Akan, artık bu yükün Bilgiç'in omuzlarında olduğunu söyleyerek başarılar diledi. 

 OMÜ Rektörü Prof. Dr. Sait Bilgiç, devir tesliim töreninde, "Bu emaneti teslim aldım ve bunu hakkıyla koruyacağım, gece ve gündüz demeksizin çalışacağım. Başarı sadece rektörün çalışmasıyla değil, bütün çalışanların bu işe canı gönülden heyecanla sarılmalarıyla belli bir noktaya varabilir. 29 yıllık bir geçmişi olan biri olarak üniversitenin Samsun için ne kadar önemli bir kurum olduğunun farkındayım. Üniversitemizden Samsun ve ülkemizin beklentileri büyüktür ve bu beklentileri karşılamak boynumuzun borcudur. Yıllarca emek verilen devletin masraf ettiği zaman harcadığı insanlarının bir çırpıda kenara itilmesine razı gelemeyiz, fakat bir milletin varlığını sürdürebilmesi, vatan dediği bir toprağa sahip olması, kanlarıyla sulanmış bir toprağa sahip olması, o topraklar üzerinde dalgalanan milyonlarca şehidin kanını temsil eden istikbal ve istiklalimizin temsilcisi olan bayrağımızın dalgalanması için hainlerin fırsat bulmayacağı şekilde birbirimize sıkı sıkı sarılmamız gerektiğini bilmenizi istiyorum. İçimizdeki hainlerin varlığına son vermeli ve onlara fırsat vermemeliyiz. Devletin güvenerek teslim ettiği bu kurumda da varsa hain bunların üstesinden gelmek için elimizden geleni yapacağız. FETÖ’yle bağlantılı dün yanımızda kardeşimiz gibi duruyor olsa, komşumuz olsa, mesai arkadaşımız olsa buna göz yummamız, müsamaha göstermemiz asla ve asla mümkün olmayacaktır. Bizler hainler hariç, beyni hür bu vatana samimiyetle gönül bağıyla ve inançla bağlı insanların haklarını sonuna kadar koruyacağız, bundan emin olabilirsiniz. Aldığım görevlerde 'yapıyormuş' gibi davranmam, ne gerekiyorsa onu yaparım. Bu nedenlede bugün de ne gerekiyorsa onu yapacağız" diye konuştu.

Son Güncelleme: 15.08.2016 13:50
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.