banner388

OMÜ'de İlginç Operasyon

OMÜ Tıp Fakültesi'ne böbrek tümörü ameliyatı için gelen 14 yaşındaki çocuğun hem kalp hem de kan dolaşımı durduruldu.

OMÜ'de İlginç Operasyon

OMÜ Tıp Fakültesi'ne böbrek tümörü ameliyatı için gelen 14 yaşındaki çocuğun hem kalp hem de kan dolaşımı durduruldu.

03 Ağustos 2016 Çarşamba 15:54
OMÜ'de İlginç Operasyon

Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Tıp Fakültesi Hastanesi’ne gelen 14 yaşındaki N.A'ya böbrek tümörü teşhisi konuldu. Toplardamarlar içerisine kadar ilerleyen tümör ancak kalp ve kan dolaşımının birarada durdurulması sonucu çıkartılabildi. Küçük çocuğun böbreğinden tam 3 kilo 600 gramlık tümör çıkartıldı.

Bu zor ameliyatı gerçekleştiren OMÜ Tıp Fakültesi Kalp ve Damar Cerrahisi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ferşat Kolbakır, operayon hakkında şu bilgileri verdi.

"Hastamızın böbreğinde büyüme vardı ve böbrek içindeki tümör toplardamarları sıkıştırıyordu. Damar içindeki bu tümörü çıkartabilmek için kalp ve kan dolaşımının aynı anda durdurulması gerekiyordu. Normalde açık kalp ameliyatlarında sadece kalp durdurulurken, dolaşım makineye bağlı olarak çalıştırılır. Ama yaptığımız bu operasyonda yaklaşık yarım saat kadar tüm dolaşımı durdurduk. Ondan sonra kan ısıtılıp, tekrar çalıştırılmaya başlandı. Bu zor ameliyat her yerde yapılabilen birpoerasyon değil. Hastamızın sağlık durumu yerinde." 

Son Güncelleme: 03.08.2016 16:10
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.