banner388

OMÜ'de 29 Ekim coşkusu

OMU Tıp Fakültesi, Cumhuriyetimizin 100. yılını coşkuyla kutlayarak Cumhuriyet ve Atatürk sevgisini bir kez daha yüreklerinde hissettirdi. 

OMÜ'de 29 Ekim coşkusu

OMU Tıp Fakültesi, Cumhuriyetimizin 100. yılını coşkuyla kutlayarak Cumhuriyet ve Atatürk sevgisini bir kez daha yüreklerinde hissettirdi. 

28 Ekim 2023 Cumartesi 16:36
OMÜ'de 29 Ekim coşkusu

Tıp Fakültesi Dekanı Prof.Dr. Cengiz Çokluk, hekimler olarak Cumhuriyet ve vatanımıza sahip çıktıklarını ve çıkmaya devam edeceklerini vurguladı.

Ondokuz Mayıs Üniversitesi Tıp Fakültesi, Cumhuriyetin Kuruluşunun 100. yılını beş gün süren muhteşem etkinliklerle kutladı. Organizasyon birinci gününde, Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve tüm şehitlerimiz için saygı duruşu yapıldı ve İstiklal Marşı coşkuyla söylendi. Tıp Fakültesi Dekanı Prof.Dr. Cengiz Çokluk, açılış konuşmasında 2023 yılının Cumhuriyetimizin 100. yılı ve tıp fakültesinin 50. yılı olduğunu vurgulayarak ulusal bütünlüğümüze ve Cumhuriyet coşkusuna dikkat çekti.

BEŞ GÜN DOLU DOLU GEÇTİ

Etkinliklerin birinci ve ikinci gününde, öğretim üyeleri duygusal konuşmalar yaparak Cumhuriyet, Atatürk ve ulusal birlik ile vatanın bölünmez bütünlüğüne vurgu yaptılar. Salonda duygusal anlar yaşandı ve katılımcılar gözyaşlarını tutamadılar. Daha sonra öğrenciler şiir dinletisi gerçekleştirdi ve Atatürk ve Cumhuriyet sevgisini anlatan şiirler okudular. Ardından müzik dinletisi yapıldı ve öğrenciler Atatürk'ün sevdiği şarkıları söylediler. Salonda inanılmaz bir enerji, mutluluk ve coşku vardı.

MUHTEŞEM KONSER 

Dördüncü gün, Cumhuriyet konseri düzenlendi ve Grup Radyo Ga-Ga sahne aldı. Sevilen şarkılar söylendi ve OMÜ Tıp mensupları şarkılara eşlik etti. Türk bayrakları sallanarak coşkuyla şarkılar ve marşlar söylendi. Salonda muhteşem bir coşku ve heyecan yaşandı. Beşinci ve son gün, Atatürk ve silah arkadaşlarının anıları anlatıldı ve Cumhuriyet ve sanat hakkında seminer verildi. OMÜ Güzel Sanatlar ekibi Atatürk'ün sevdiği şarkıları söyledi ve keman ve müzik dinletisi yapıldı. Cumhuriyet ve Atatürk marşları söylendi ve fuaye alanında resim sergisi düzenlendi. Ressam öğretim üyeleri Prof. Dr. Binnur Sarıhasan ve Prof. Dr. Fatma Ülger'in resimlerinden oluşan sergi büyük ilgi gördü. Etkinlikler marşlarla ve Cumhuriyet kokteyli ile son buldu. Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Cengiz Çokluk, kapanış konuşmasında hekimler olarak Cumhuriyet ve vatanımıza sahip çıktıklarını ve çıkmaya devam edeceklerini vurguladı.

BÜYÜK COŞKU YAŞANDI

OMU Tıp Fakültesi, Cumhuriyetimizin 100. yılını coşkuyla kutlayarak Cumhuriyet ve Atatürk sevgisini bir kez daha yüreklerinde hissettirdi. Bu etkinlikler, öğrencilerin Cumhuriyet değerlerine olan bağlılıklarını pekiştirdi ve birlikte kutlama ve paylaşma duygusunu yaşattı. Fakülte ailesi, Cumhuriyetimizin kazanımlarını kutlamaktan büyük mutluluk duydu.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.