banner388

OMÜ, Alman Parlementosunu Kınadı

1915 olaylarına ilişkin alınan karardan dolayı Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi(OMÜ), Alman Parlamentosu'nu sert bir şekilde eleştirdi.

OMÜ, Alman Parlementosunu Kınadı

1915 olaylarına ilişkin alınan karardan dolayı Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi(OMÜ), Alman Parlamentosu'nu sert bir şekilde eleştirdi.

03 Haziran 2016 Cuma 18:23
OMÜ, Alman Parlementosunu Kınadı

1915 olaylarına ilişkin alınan karar nedeni ile Alman Parlamentosu'nu sert bir şekilde eleştiren Ondokuz Mayıs Üniversitesi, Alman üniversitelerini konuyu araştırmaya davet etti. OMÜ'den yapılan açıklamada, "Irak başta olmak üzere Suriye, dünyanın farklı coğrafyalarından milyonlarca insan göz göre göre yerinden memleketinden edilirken/ katledilirken, tarihimizin Asr-ı Saadet’inin sürdürülebilir örneği olan, insan ve insanlığı yükseltici Millet Nizamını/ medeniyeti oluşturmuş Osmanlı Devleti'nin belirli bir dönemde belirli bir terör olayına ilişkin yaptığı iç düzenlemeleri tarihsel bağlamından tamamen saptırarak, sadece ülkemiz aleyhine dünya kamuoyunu kışkırtma maksatlı ve akli, vicdani, kültürel dayanaktan yoksun ve gerçeklikte karşılığı olmayan kararıyla ve Almanya ve Parlamentosu'nu hiçbir şekilde ilgilendirmediği halde kendi Nazilik ve faşizm gibi acımasız yönetim sistemlerinde insanlığa sayısız ölümler sunmuş tarihsel günah galerilerinden kurtulmanın bir diyeti veya muhtemel emperyalist emellerine hazırlık olduğu anlaşılan, sadece saptırma ve suçlama maksatlı Almanya Parlamentosu'nu şiddetle kınıyor ve şayet kamuoyu yetkilileri çok merak ediyorlarsa Almanya üniversitelerini tarihsel ve bilimsel metotlarla mevzubahis konuya aşikar etmeye davet ediyoruz" ifadeleri kullandı.

Son Güncelleme: 04.06.2016 10:59
Anahtar Kelimeler:
OmüAlmanyaSoykırım
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.