banner388

Okumanın yaşı yok! 50'li yaşlarda üniversite bitirdiler!

Samsun’da 50’li yaşlardaki iki öğrenci, üniversiteyi bölüm birincisi ve ikincisi olarak bitirerek gençlere örnek oldu.  

Okumanın yaşı yok! 50'li yaşlarda üniversite bitirdiler!

Samsun’da 50’li yaşlardaki iki öğrenci, üniversiteyi bölüm birincisi ve ikincisi olarak bitirerek gençlere örnek oldu.  

06 Temmuz 2023 Perşembe 21:10

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Güzel Sanatlar Fakültesi 2022-2023 Yılı Mezuniyet Töreni OMÜ Sahnesi’nde yapıldı. Güzel Sanatlar Fakültesi 6. döneminde 33 mezun verdi. Düzenlenen törende en çok dikkati 50’li yaşlardaki iki mezun çekti. Mezuniyet töreninde konuşan OMÜ Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ali Seylan, “Evrensel ve etik değerleri benimseyen, dünyanın ve ülkesinin sorunlarına duyarlı, potansiyellerinin farkına vararak kendini sürekli geliştirebilen, bilim-sanat bileşkesinde çözüm üretebilen, yenilikçi, sanatçı ve tasarımcılar yetiştirmeyi görev edinen fakültemiz, bu yıl altıncı dönem mezunlarını veriyor. Bu gururu öğrencilerimiz ve aileleriyle paylaşıyoruz” dedi. 

“GENÇLERE BENİM GİBİ HAYALLERİNİN PEŞİNDE KOŞMALARINI TAVSİYE EDİYORUM"

52 yaşında Seramik ve Cam Bölümü'nden ikincilikle mezun olan Havva Gülşahin, “Bugün ikinci üniversitemi bitiriyorum. Güzel sanatlar okumak her zaman hayalimdi. Bunu da bölüm ikincisi olarak en iyi şekilde başardım. Gençlere benim gibi hayallerinin peşinde koşmalarını tavsiye ediyorum. Ben başardım, onlar da başarabilirler” diye konuştu.

“OKUMANIN YAŞI YOK”  

Okuduğu Seramik ve Cam Bölümü'nün ilk senesini birincilikte bitiren Aslıhan Turha, “Çift anadal öğrencisi olarak bugün mezun oldum. Anadalda Seramik ve Cam Bölümü'nü bitirdim. 45 yaşında üniversite sınavına girdim ve şu anda 50 yaşındayım. Üniversite sınavına girme kararımı yıllarca ötelemiştim. Çocuklarım üniversiteden mezun olduğu sene ben de sınava girip üniversite kazandım. İlk yıl Seramik ve Cam Bölümü'nde bölüm birincisi oldum. Bölüm birincisi olduktan sonra çift anadal hakkı kazandım. İkisini de başarıyla bitirdim ve şu anda Resim Bölümü'nde yüksek lisans yapmaktayım” şeklinde konuştu. 
  
Belgelerini alan öğrenciler keplerini havaya atarak mezuniyeti kutladı. Mezuniyet törenine İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş, Atakum Belediye Başkanı Av. Cemil Deveci ve akademisyenler katıldı.  


                           

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
ahmet cakır61 2023-07-07 11:40:46

TAPINAK ŞOVALYELERİ SANDIM BİR AN

Avatar
Dilo 2023-07-07 14:07:42

Hayatında mezuniyet gormemis ortacag kafaları cubbe giyenleri tapınak sovalyesi sanıyor. Sanırsın sürekli tapınakta ayinlere katıldı da konuya hakim yurdum insanı:)