banner388

Fırsatçılara para cezası! 2. el araç satışında fırsatçılara 300 bin TL ceza

2.el araçların, sıfır araçlardan daha pahalıya satılması yasaklandı. Karar sonrası bazı satış sitelerinde 3 sıfırın silinip, yeni fiyatların yazıldığı görüldü. Bakanlık duruma el koydu.

Fırsatçılara para cezası! 2. el araç satışında fırsatçılara 300 bin TL ceza

2.el araçların, sıfır araçlardan daha pahalıya satılması yasaklandı. Karar sonrası bazı satış sitelerinde 3 sıfırın silinip, yeni fiyatların yazıldığı görüldü. Bakanlık duruma el koydu.

06 Temmuz 2023 Perşembe 21:32
Fırsatçılara para cezası! 2. el araç satışında fırsatçılara 300 bin TL ceza

İkinci el araçlara sıfır liste fiyatından yüksek fiyat belirlenmesi yasaklanırken, kararın ardından internetteki bazı ilanlarda yeni fiyatların 3 sıfır silinerek yazıldığı görüldü. Fırsatçılığa karşı Ticaret Bakanlığı hareket geçti. Bakanlığın yaptığı açıklamaya göre tüketiciyi aldatıcı ve yanıltıcı bu tarz ilanları verenler hakkında 300 bin TL'ye kadar idari para cezası uygulanacak.

300 BİN LİRA CEZA KESİLECEK

Ticaret Bakanlığı, söz konusu kurnazlıkla sahte fiyat gösterenlere de aynı cezaların uygulanacağını duyurdu. Bakanlıktan yapılan açıklamada, "Hem tüketiciyi aldatıcı ve yanıltıcı hem de gerçeklik taşımayan bu nitelikteki ilanlar da söz konusu ilan kısıtlaması kapsamında değerlendirilecek ve bu ilanları verenler hakkında Bakanlığımızca idari para cezası uygulanabilecektir." denildi.

SAHTE İLANLARA YER YOK

Bakanlıktan konuya ilişkin yapılan açıklamanın tamamı şöyle: "Kamuoyunun malumları olduğu üzere, 6.7.2023 tarihinde İkinci El Motorlu Kara Taşıtlarının Ticareti Hakkında Yönetmelikte değişikliğe gidilerek, ikinci el motorlu kara taşıtlarının üretici veya distribütör tarafından tavsiye edilen güncel satış fiyatının üzerinde bir fiyattan ilan yoluyla pazarlanmasına 1 Ocak 2024 tarihine kadar kısıtlama getirilmiştir. Bu düzenlemeye aykırı her bir ilan, Bakanlığımızca ikinci el motorlu kara taşıtı ticareti kabul edilecek ve bu ilanları verenler hakkında ilan başına 300 bin TL'ye kadar idari para cezası uygulanabilecektir.

Ancak, düzenlemenin yayımlanmasıyla birlikte, ilan sitelerinde taşıt ilan fiyatlarının sıfır atılarak girildiği veyahut güncellendiği tespit edilmiştir. Ayrıca, bu nitelikteki ilanlara ilişkin sosyal medyada yer alan haberler Bakanlığımıza ulaşmaktadır.

TEDBİRLER ALINMAYA DEVAM EDİLECEK

Söz konusu düzenlemeyi dolanmak amacıyla hem tüketiciyi aldatıcı ve yanıltıcı hem de gerçeklik taşımayan bu nitelikteki ilanlar da söz konusu ilan kısıtlaması kapsamında değerlendirilecek ve bu ilanları verenler hakkında Bakanlığımızca idari para cezası uygulanabilecektir. Bu kapsamda, Bakanlığımızca, ilan platformlarıyla görüşmeler yapılmış ve ilan girişlerinde üyelerinin bu kısıtlama kapsamında uyarılması ile bu hususta gerekli tüm tedbirlerin alınması konusunda uyarılarda bulunulmuştur.

Bakanlığımızca otomotiv sektöründe gerçekleşen stokçuluk eylemleri ve fahiş fiyat uygulamalarıyla mücadele kapsamında, tüketici mağduriyetlerine sebep olan uygulamaları ortadan kaldırmak adına her türlü ilave tedbirin alınmasına devam edilecektir. Kamuoyuna saygıyla duyurulur."
 

Kaynak: HABERLER.COM

Son Güncelleme: 06.07.2023 21:35
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
hakan 2023-07-07 07:35:55

iyide adam yine satacak elden istediği fiyata siz neyin kafasınız yasıyonuz hayırdır

Avatar
Ütopya 2023-07-07 10:17:11

Onlara o fırsatı veren ekonomiyi iyi yönetemiyenin suçu yokmu.
İşi yanlış yerden başladınız direk sıfır bayisine gideceksiniz sebebi otonun ederinden hariç elden 150 binlira verilince araç hemen var oluyor.

Avatar
Kimse kim 2023-07-07 07:38:32

Peki baştaki fırsatçılar ne olacak??