banner388

'Mevlana Bizim Ney'imizdir'

Samsun'un İlkadım ilçesinde belediye tarafından “Mevlana Bizim Ney'imizdir” adlı program düzenlendi.

'Mevlana Bizim Ney'imizdir'

Samsun'un İlkadım ilçesinde belediye tarafından “Mevlana Bizim Ney'imizdir” adlı program düzenlendi.

20 Aralık 2016 Salı 14:50
'Mevlana Bizim Ney'imizdir'

Acem Tekkesi Kültür ve Sohbet Evinde İlkadım Belediyesi, İlkadım Kent Konseyi ve İnsan Medeniyeti Hareketi Samsun Derneğinin ortaklaşa düzenlediği “Mevlana Bizim Ney'imizdir” adlı programla Mevlana Celaledin-i Rumi ölümünün 743'üncü vuslat yıldönümünde anıldı.

İlkadım Belediyesi Başkan Yardımcısı Musa Yüksel, İlkadım Kent Konseyi Başkanı Bünyamin Kocaoğlu, İnsan Medeniyeti Hareketi Samsun Derneği Başkanı Şuayip Saygı, Bem-Bir-Sen Samsun Şube Başkanı Nurettin Sever, Hak-İş Sendikası Samsun Şube Başkanı Ziya Uzun, belediye daire müdürleri ve çok sayıda sanatsever katıldığı programda konuşan İlkadım Belediyesi Başkan Yardımcısı Musa Yüksel, "Ülkemiz ve Müslüman coğrafyası böylesi zor bir dönemden geçerken Hz. Mevlana gibi hoşgörüyü tüm dünyaya anlatabilmiş bir zatın bizlere bıraktıkları çok daha fazla önem kazanmaktadır. Mevlana'yı yılın belirli günlerinde hatırlamaktan ziyade öğretisinden hayatımızın her alanında faydalanarak Mevlana'yı gençlerimize rol model olarak aktarmalıyız” dedi.

Samsun Devlet Klasik Türk Müziği Korosunun ney ve ilahi dinletisi ile başlayan programda icra ettikleri tasavvuf musikisiyle renk katan Samsun Devlet Klasik Türk Korosunun tasavvuf musikisi dinletisi izleyenlerin beğenisini kazandı. Ney dinletisi sonrasında Mevlana Celaleddin-i Rumi araştırmalarıyla başarılar kazanan İstanbul Fatih Sultan Mehmet Üniversitesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Dursun Ali Tökel "Mevlana Bizim Ney'imiz" konulu söyleşide bulundu.

Tökel, “Mevlana'nın derin ve kalbi aşkının yanında bu akşam konuşacaklarımız okyanusta damla kalır" benzetmesiyle başladığı konuşmasında, "Bizden asırlar önce yaşamış fakat o zamanlardan sanki bu zamanları görürcesine dinimizin hoşgörü dini olduğunu söylemiştir. Her ne kadar içimizde Mevlana'nın Mesnevi’sini anlayamayarak yanlış yorumlar yapanlarda olsa Mevlana Rab aşkına giden yolun hoşgörüden geçtiğini nesillere anlatmıştır. Mevlana ilmi ile sadece İslam alemine değil tüm dünya insanlarına ışık olmaktadır ve her geçen yıl dünyanın bir çok yerinde anılarak genç nesillere öğretilmektedir" diye konuştu.

Program, Ondokuz Mayıs Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Remzi Ateşyürek'in Kur’an-ı Kerim tilaveti ve duasıyla son buldu.

Son Güncelleme: 21.12.2016 16:09
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.