banner388
banner390
banner410
banner408

Bu Uygulama Sadece Samsun'da

Samsun Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Yurt, Türkiye’de beton yol uygulamasının sadece Samsun’da yapıldığını belirtti.

banner269

Bu Uygulama Sadece Samsun'da

Samsun Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Yurt, Türkiye’de beton yol uygulamasının sadece Samsun’da yapıldığını belirtti.

20 Aralık 2016 Salı 15:06
Bu Uygulama Sadece Samsun'da

Avrupa ülkelerinde 100 yıldır kullanılan beton kaplamalı yollar, özellikle malzeme, düşük maliyet, bakım avantajları, ulaşım konforu, verimliliği ve uzun ömürlülüğü gibi çok sayıda avantaja sahip. Samsun Büyükşehir Belediyesinin bu konudaki çalışmalarını örnek alan belediyeler, ulaşım planlamalarında beton yollara yönelmeye başladı.

Perşembe günü Sivas Cumhuriyet Üniversitesinin düzenleyeceği Sivas beton yol uygulamaları seminerine katılacak olan Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Yurt, seminerde ‘Neden Beton Yol, Samsun Beton Yol Uygulamaları, Avantajları ve Maliyet Kıyaslamaları’ konusunda sunum yapacak. Türkiye’de beton yol uygulamasının sadece Samsun’da olduğunu belirten Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Yurt, “Bizden sonra Doğu Karadeniz’de bir ilimizde yaptı ama çok ilkel usullerde oldu. Bizim kırsal mahallelerde yaptığımız beton yol uygulamaları, konfor bakımından karayolu kalitesinde. Bizden daha iyisini de devlet karayollarının yapması lazım. Beton yolların kalitesi yüksek ve ömrü çok uzun, getirisi de çok fazla. Samsun’da yaptığımız beton yol imalatları da son derece verimli, ucuz ve uzun ömürlü. Özellikle zayıf zeminlerde silindirle sıkıştırılmış beton yol imalatı ile verim çok daha fazla oluyor. Türkiye’de büyük bir asfalt lobisi var. Ama konuya parasal açıdan baktığımızda asfalt demek döviz demektir. Devletimizin kasasındaki parayı ulaşımda asfalta veriyoruz. Oysa beton yollar daha sağlıklı. Beton yollar, asfalt ve diğer malzemelerle yapılan yollara oranla bakım onarım masrafları ve harcanan zaman açısından kıyaslanamayacak derecede ucuz. Beton yollar konusunda büyük başarı elde ettik. Yapmaya da devam edeceğiz. Gelecekte tüm Türkiye’de kullanımı artacak. Samsun’da şu ana kadar 750 kilometre beton yol yaptık. Büyükşehir Belediyesi olarak bu konuda çok hassasız” ifadelerini kullandı.

Son Güncelleme: 21.12.2016 16:09
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Misafir 2016-12-20 15:17:02

15 sene önce Denizlinin girişine dökülüyordu bu beton yol

Avatar
misafir 2016-12-20 19:50:34

Biz niye goremiyoruz yaptığınız yolları 4 yıldır samsunda yaşıyorum hayatımda bu kadar kotu yollar gormedim

Avatar
murat 2016-12-21 00:24:39

harika bi uygulama beton yolu çok beğeniyorum..karda kışta taş gibi.

Avatar
Omet 2016-12-26 00:48:17

Beton yollar mahallelere senin anlayacagin koylere. Kisin ulasimin zor saglandigi yollarin bir kismina beton yollar yapiliyor. Yamaclar tercih ediliyor. Gayet guzel ve basarili bir calisma. Emegi gecenlere tesekkurler.

Avatar
Misafir 2016-12-28 04:14:11

Özeren karakavuk arası yaptıkları yolda arabanın gevsemeyen vidası kalmadı yahu bumu güzel yol satıh kaplamada çukur oluyordu hiç olmazsa çukurdan kaçıyorduk