banner388

“Kürt Devletini Kabul etmiyoruz”

27 Eylül Pazartesi günü Türk yurdu olan Türkmeneli ve Kerkük’ün de içerisine alacak ve Türkiye’ye büyük etkisi olacak olan Bağımsız Kürdistan devletini kurmak için düzenlenecek referanduma karşı çıkmak amacıyla Kerküklü OMÜ Emekli Öğretim Üyesi Prof. Dr. Kudret Kevseroğlu Siyasi parti ve sivil toplum örgütleri ile beraber Atatürk Anıtı önünde basın açıklaması düzenledi.

“Kürt Devletini Kabul etmiyoruz”

27 Eylül Pazartesi günü Türk yurdu olan Türkmeneli ve Kerkük’ün de içerisine alacak ve Türkiye’ye büyük etkisi olacak olan Bağımsız Kürdistan devletini kurmak için düzenlenecek referanduma karşı çıkmak amacıyla Kerküklü OMÜ Emekli Öğretim Üyesi Prof. Dr. Kudret Kevseroğlu Siyasi parti ve sivil toplum örgütleri ile beraber Atatürk Anıtı önünde basın açıklaması düzenledi.

16 Eylül 2017 Cumartesi 14:48
“Kürt Devletini Kabul etmiyoruz”

Samsun Haber - 27 Eylül Pazartesi günü Türk yurdu olan Türkmeneli ve Kerkük’ün de içerisine alacak ve Türkiye’ye büyük etkisi olacak olan Bağımsız Kürdistan devletini kurmak için Mesud Barzani tarafından referandum düzenlenecek. Düzenlenecek referanduma karşı çıkmak amacıyla Kerküklü OMÜ Emekli Öğretim Üyesi Prof. Dr. Kudret Kevseroğlu Siyasi parti ve sivil toplum örgütleri ile beraber Atatürk Anıtı önünde basın açıklaması düzenledi.
 

Prof. Dr. Kudret Kevseroğlu’nun düzenlediği basın toplantısına MHP Samsun İl Başkanı Taner Tekin, MHP İlkadım İlçe Başkanı İkram Erdemir ve siyasi parti üyeleri, MHP Atakum İlçe Başkanı Ahmet Hatipoğlu, MHP Canik İlçe Başkanı Kemal Saral, Ülükücü İşleri Samsun Dernek Başkanı Erkan Demirtaş, Kamusen Samsun Temsilcisi Levent Kuruoğlu , Kamu sen Samsun Temsilcisi Levent Kuruoğlu, sendika üyeleri ve çok sayıda vatandaş katıldı. Yoğun Katlım altında açıklama yapan Kevseroğlu, “ Her gün siyasi, iktisadi ve sosyal yönden fokur fokur kaynayan Ortadoğu kazanına yersiz ve gereksiz yeni olaylar eklenmektedir. Bu olaylar orta doğu ve İslam âlemini özellikle Türkiye Cumhuriyetini çok yakından ilgilendirmektedir. 7 haziran 2017 tarihinden itibaren Kuzey Irak Kürt yönetimi’ nden ayrılma, bağımsız bir devlet olma sevdasına düşmüşlerdir. Dünyada ki ve Ortadoğu’daki siyasi karmaşıklıkların en hızlı olduğu bir dönemde referandum konusunun Kürt yönetimi başkanı Mesut Barzani tarafından ortaya atılması iyi, niyet göstergesi olmamaktadır. Bölücü iç ve dış mihrapların özellikle İsrail olmak üzere bazı ülkelerin sevinçlerine sevinç katmaktadır” ifadelerini kullandı.

“Onlar petrol peşindeler”

Kevseroğlu , “Bu Referandumdan olumlu sonuç alındığı takdirde, 2-3 yıl içerisinde Bağımsız Kürt Devletinin kurulmasına karar verilecektir. Kerkük’ün konumu ve önemi herkes tarafından bilinmektedir. Bugün Kerkük petrolü dünya petrolünün %7’sini ve Irak petrolünün %40’ını oluşturmaktadır. Kerkük petrolü en kaliteli petrol gurubu arasında yer almaktadır” şeklinde konuştu.
 

“Saddam’ın politikasını şimdi Barzani yapıyor”

Prof. Dr. Kudret Kevseroğlu, Irak’ın Eski devrik ve idam edilen lideri Saddam Hüseyin’in Kerkük’ü Araplaştırma politikasını değerlendirerek, “2003 yılında Amerika’nın ihtilali ile sona ermiş ve o tarihten itibaren Barzani ve Talabani’nin Kürtleştirme politikası başlamıştır. Araplar tarafından işgal edilen Türkmen arazileri Arapların Kerkük’ü terk etmesiyle Kürtlerin eline geçmiştir. Herkesçe malumdur ki Kerkük tarihiyle yapıtlarıyla ve halkıyla Irak Cumhuriyetine bağlı bir Türk şehridir. Bunu birçok Arap, Türk ve diğer yabancı yazarlar yayınlarında da ortaya koymuşlardır. Biz Türkmenler asırlardır o topraklarda yaşamış hatta devletler kurmuş bir toplum olarak birçok katliama maruz kalmamıza rağmen Türklüğümüzden asla taviz vermedik. Barışta da ve savaşta da hem ırak toprağını hem de Türklüğümüzü koruduk” şeklinde konuştu.
 

“Allah Türk’ü ve Türkmenlerimizi korusun”

Aslında Barzani’nin resmi başkanlık süreci dolmuş siyasi ve ekonomik krizlerin üzerini örtmek amacıyla bu referandumu gerçekleştirmektedir diyen Prof. Dr. Kudret Kevseroğlu sözlerine şöyle devam etti: “ 12 ağustos 2015 tarihinden beri başkanlığı yasal değildir. Kürt Meclisi çalışmamakta olup referandum kararını meclis alması gerekirken parti kararıyla almıştır. Halk ayaklanmasını önlemek ve görev sürecini meşrulaştırmak için Barzani bu girişime kalmıştır. Özetle biz Irak Türkmenleri olarak bu referandumu boykot ediyoruz. Yapılmasını ve sonuçlarını asla kabul etmiyoruz. İstiklal savaşının önemli harekât noktası olan bu kahraman şehir Samsun’dan dünyaya sesimizi duyuruyor ve Barzani’ye gereksiz egosundan vazgeç diyoruz. Türkiye Cumhuriyetinin Türkmenlere ve bu olaylara karşı kararlı ve çözümcü bir politika izlemesini canı gönülden temenni ediyoruz. Allah Türk’ü her yerde ve her koşulda her zaman yüceltsin ve korusun”
 

Haber: Ekrem BİRCAN

Son Güncelleme: 16.09.2017 18:14
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Vatanperver 2017-09-16 21:10:14

Bop un ilk aşaması bu eğer başarılı okurlarsa devamı an meselesi