banner388

Köye su gelmezse oy kullanmayacaklar

Sinop'ta bulunan Çaylıoğlu köyü sakinleri su problemlerinin çözülmemesi durumunda sandığa gitmeyeceklerini söylediler.

Köye su gelmezse oy kullanmayacaklar

Sinop'ta bulunan Çaylıoğlu köyü sakinleri su problemlerinin çözülmemesi durumunda sandığa gitmeyeceklerini söylediler.

31 Mayıs 2018 Perşembe 09:48
Köye su gelmezse oy kullanmayacaklar

Sinop’un Ayancık ilçesine bağlı Çaylıoğlu köyü sakinleri, köyün girişine "Çaylıoğlu köyü halkı, suyu yapılmadığı için sandığa gitmiyor" yazılı pankart astı.

Köyde yaşayan 65 yaşındaki Cemal Akın yaptığı açıklamada "70-80 seneden beri yolumuz, suyumuz hiçbir şeyimiz yok. Biz unutulmuş bir köylü olarak burada Maden, Yenigülen, Kürtdüzü ve Çaylıoğlu mahalleleriyiz. Sinop ile Zonguldak’ın arası siyasiler tarafından unutulmuş bir memleket. Biz fabrika istemiyoruz. Burada hiçbir şey istemiyoruz. Sadece yol ve su istiyoruz” dedi. 

"BİZE YALAN SÖYLENİYOR"

İsteklerinin karşılanmaması durumunda seçimi protesto edeceklerini ifade eden 5 yaşındaki İsmail Atalay, "Siyasiler geliyor, bize söz veriyor ama unutuyor. 2018 yılından bu yana en az 10 sefer dilekçe verdik. Köylüler olarak biz çok mağdur durumdayız. Ne yolumuz var ne doğru düzgün suyumuz akıyor. Çoluğumuz, çocuğumuz gelemiyor memleketimize. Sürekli memleketimiz göç veriyor. Susuzluktan kimse memleketimize gelmiyor. Biz su ihtiyacımızı görmek istiyoruz. Siyasilerden yardım bekliyoruz. Bize her zaman yalan söyleniyor. Cumhurbaşkanımıza kadar iletmeye çalışıyoruz. Eğer bu iş çözülmez ise sandık başına gitmeyi düşünmüyoruz. Oy kullanmayı düşünmüyoruz. Bizim hiçbir siyasi yönümüz yok. Biz her zaman vatanımızı, milletimizi seven insanlarız. Ama ne yapalım bu yola başvurmak zorunda kaldık” diye konuştu. 

"ARTIK HİÇBİR ŞEY YOK"

Susuzluktan serasının kuruduğunu iddia eden Şevket Çaylı, "Bu arada evde de su yok. Yapacak hiçbir işimiz yok. Portakallarım, mandalinalarım kurudu. Su varken bahçem çok güzeldi. Her sene buradan, dünyanın portakalını, mandalinasını alıyordum. Elma ve armut hepsi boldu. Şimdi hiçbir şey vermiyor susuzluktan" ifadelerini kullandı.


KAYMAKAM AÇIKLAMA YAPTI

Ayancık Kaymakamı Çağlayan Kaya "Milletvekili adayları, köy muhtarı ve köy sakinlerinden birkaç kişiyle oturduk, konuştuk. Bu sorunu çözmek için gerekli ödeneği bulup en kısa sürede çalışmalara başlayacağız. Su sorunu en kısa sürede çözülecek" şeklinde konuştu.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
mert 2018-05-31 10:26:16

Kim takar çaylıoğlu köyünü. gitse ne gitmese ne...

Avatar
misafir 2018-06-01 09:11:59

hükümetin çok övündüğü yol ve su sağlıkta çok iyi devrim yapmışlardı ne oldu