banner388

Kızılırmak Kuş Cenneti İçin Yatırımlar Devam Ediyor

Samsun Valisi İbrahim Şahin İle Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, Kızılırmak Deltası Kuş Cenneti'nde Yapımı Süren Yatırımları Ziyaret Etti

Kızılırmak Kuş Cenneti İçin Yatırımlar Devam Ediyor

Samsun Valisi İbrahim Şahin İle Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, Kızılırmak Deltası Kuş Cenneti'nde Yapımı Süren Yatırımları Ziyaret Etti

11 Mayıs 2016 Çarşamba 10:32
Kızılırmak Kuş Cenneti İçin Yatırımlar Devam Ediyor

Türkiye'nin en büyük sulak alanlarından biri olan Samsun Kızılırmak Deltası'nda bulunan Kuş Cenneti'nde turizm yatırımları devam ediyor. 352 kuş türünün yaşadığı deltada ülkenin en önemli doğal ve yaban hayatı koruma alanlarından birisidir. Kuş cennetini ulusal ve uluslararası turizme kazandırmak amacı ile yatırımlara devam eden Samsun Büyükşehir Belediyesi, göllerde gezinti yapılabilmesi amacı ile tekne alıp iki adet ahşap iskele yapımını bitirdi. Doğanca ve su basar ormanları bölgelerinde dinlenme turistik amacı ile kıl çadırları kuran belediye, ayrıca ağaçların arasında ise tahta yolarda yürünerek ulaşılıyor olan ahşap konaklama tesisinin yapımını da bitirdi.

KIL ÇADIRINA ZİYARET

Samsun Valisi olan İbrahim Şahin, Büyükşehir Belediye Başkanı ise Yusuf Ziya Yılmaz, AK Parti İl Başkanı olan Muharrem Göksel, Bafra Belediye Başkanı ise Zihni Şahin, Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Daire Başkanı olan Serkan Çam ile bürokratlar, yeni alınan tekneye binmesi sonucu yapımı tamamlanmış olan iskeleler ile Doğanca Kıl Çadırı'ndı da ziyaret ettiler.

ÖĞRENCİLER iLE SOHBET ETTİLER

Vali Şahin ile Başkan Yılmaz, çalışmalar ile ilgili bilgi aldıktan sonra ise Su Basar Ormanları'ndaki ahşap turistik tesise geçti. Ağaçlara dokunulmadan yapılmış olan ahşap mini konaklama tesisini gezip Samsunluların hayırlı olması temennisinde bulunuldu.
Turizm yatırımı inceleme gezisi esnasında Leylek TOKİ'yi ziyaret eden Fahrettin Ulusoy Ortaokulu Öğrencileri ile Su Basar Ormanları'ndaki kıl çadırda ise tabiat dersi gören Şehit Onbaşı Yücel Ünsal Ortaokulu öğrencilerini gören Vali Şahin ile Başkan Yılmaz, öğrencilerle sohbet ederek, fotoğraf çektirdi.
 

Son Güncelleme: 10.06.2016 14:04
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.