banner388
banner390
banner410
banner408

Samsun'un Fındık Dedesi

Samsun’da Sokaklarında Fındık Satarak Geçimini Sağlayan 87 Yaşındaki Ali Osman Aydemir’in En Büyük Hayali Hacca Gitmek

banner269

Samsun'un Fındık Dedesi

Samsun’da Sokaklarında Fındık Satarak Geçimini Sağlayan 87 Yaşındaki Ali Osman Aydemir’in En Büyük Hayali Hacca Gitmek

11 Mayıs 2016 Çarşamba 10:37
Samsun'un Fındık Dedesi

Samsun’unda bulunan İlkadım ilçesi'nde yaşıyor olan Ali Osman Aydemir, ilerleyen yaşına rağmen kendi yaşıtlarının aksine çalışarak geçimini sağlamaya devam ediyor. 35 yıldır Samsun sokaklarında ise fındık satarak geçimini sağlıyor olan Aydemir dede, daha öncesinde sokaklarda pasta satması üzerine biriktirdiği para ile hacca gitmek için sıra beklediğini anlattı.
Çalışarak geçimini sağlaması üzerine kimseden yardım istemediğini belirten Aydemir, “25 senedir fındık satıyorum. Emekliliğim yok. Eşim ile beraber 3 ayda bir yaşlılık maaşı alıyorum. Kendi üstüme bir evim var. Ben 87 yaşında olmama rağmen çalışarak ayakta durabiliyorum. Ama şimdiki gençler iş beğenip de çalışmıyor. Çalışmak isteyene her zaman iş var. Allah herkesin rızkını veriyor. Kimi kağıt topluyor kimi çöp topluyor kimisi de pasta satıyor. Ben de fındık satarak ekmeğimi çıkartıyorum 2 defa ise umreye gittim. Daha önceden sattığım pastadan kazandığım para ile hac parası biriktirdim. Hacca gitmek için ise sıra çıkarsa gideceğim. Pasta satarak daha iyi para kazanıyordum ama yaşlandıkça zorlanmaya başladım ve artık fındık satıyorum. Fındık satmak için öğlende evden çıkıyorum, yatsıya kadar satıyorum. Samsun’da en çok Site Camisi yanı ve Konak Sineması alt geçidinde satıyorum. İnsanlar hem bu dünya için hem de öbür dünya için çalışmak zorundalar. Ben de gücüm yettikçe kadar fındık satmaya devam edeceğim” dedi.
6 çocuğu ile 12 torunu bulunan Ali Osman Aydemir dedenin Samsun’da en iyi fındığı sattığını iddia etmesi üzerine satışlarının iyi olması sonucu, bu süreç içerisinde sokaklarda fındık satmaya devam edeceğini söyledi.
 

Son Güncelleme: 10.06.2016 13:36
Anahtar Kelimeler:
HacDedeFındıkPasta
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.