banner388

Kayıt dışı emlakçılar devleti soyuyor

Emlakçılar Odası Başkanı Mevlüt Oral, kayıt dışı çalışan ayakçıların ülkeyi adeta soyduğunu belirtti. Oral açıklamalarında Samsun'da 370 bin kayıtlı emlakçı varken, binin üzerinde de kayıt dışı ayakçı olduğunu dile getirdi.

Kayıt dışı emlakçılar devleti soyuyor

Emlakçılar Odası Başkanı Mevlüt Oral, kayıt dışı çalışan ayakçıların ülkeyi adeta soyduğunu belirtti. Oral açıklamalarında Samsun'da 370 bin kayıtlı emlakçı varken, binin üzerinde de kayıt dışı ayakçı olduğunu dile getirdi.

04 Mayıs 2017 Perşembe 13:13
Kayıt dışı emlakçılar devleti soyuyor

Samsun’da kayıt dışı emlakçıların sayısı her geçen gün artıyor. Emlakçılar Odası Başkanı Mevlüt Oral, Samsun’da 370 bin kayıtlı emlakçının bulunduğunu, bunun yanı sıra binin üzerinde de kayıtsız emlak işi yapan ayakçıların yer aldığını belirtti. Oral, ayakçıların ülkeyi adeta soyduğunu dile getirdi.

Gazete Gerçek’te emlak sektörü ve ayakçılar ile ilgili konuşan Mevlüt Oral, “Emlak Müşavirlik Yasası ile ilgili Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkçi, nisan ayı sonunda yasanın devreye gireceğini belirtmişti. Fakat referandum süreci ve yaşanan bazı gelişmelerden dolayı bu tarih biraz aksadı. Emlak Müşavirlik Yasası ile ilgili Türkiye genelinde 19 emlak odası başkanı pazartesi günü Bakan Tüfenkçi ile birlikte bir araya gelerek durum değerlendirmesi yapacağız. Bu toplantı sonunda yasanın çıkması için son adımların atılacağını umuyoruz. Emlak Müşavirliği Yasası çıktıktan sonra emeklilerin, diğer esnaf gruplarının gayrimenkul alım satımı yapmasının önü kesilecek. Ayakçı tabir edilen ve vergi mükellefi olmayan emlak alım satımı yapanların da önü kesilecektir. Bu kişiler tespit edildiği an 5 bin TL ile 30 bin TL arasında ceza kesilecektir. Emlakçı arkadaşlarımız denetmen vazifesi görecek ve tespit ettiği vergi mükellefi olmayan kaçak gayrimenkul alım satımı yapanlar hakkında tutanak tutacak. Yeni yasada sigortasız personel çalıştırılamayacağı gibi şube açmanın da ağır kriterleri getirilecek. Tüm vatandaşlar emlakçılara güvenmek zorundadır. Yeni yasada bu güven sözleşme ile sağlamlaştırılıyor. Özürlü gayrimenkulü sanat kişi eğer bunu satış öncesi sözleşmede belirtmezse ve satın alan kişi satış sonrasında özrü ibraz ederse satışı yapan kişiye dava açma hakkı vardır. Onun için yeni yasa ile gayrimenkullerin var ise özürleri sözleşmede belirtilmek zorunda” dedi. 

“DEVLETİ SOYMALARINA İZİN VERMEYECEĞİZ”

Samsun’da kayıtlı 370 kayıtlı emlakçı olduğunu belirten Başkan Oral, “Samsun’da binin üzerinde kayıt dışı emlakçılık yapan kişiler var. Bunlar devleti sürekli zarara uğratıyor. Ellerinde cep telefonu ile hiçbir fatura kesmeden ve vergi mükellefiyeti olmadan gayrimenkul alım satımı yapıyorlar. Kayıt dışı Türkiye’nin kanayan bir yarasıdır. Bizim sektörümüzde de kayıt dışını önlemek ve sektörün ciddiyetini sağlamak için yıllardır verdiğimiz mücadelenin sonuna doğru geldik. Kısa sürede meclise sunularak meclisten geçmesini umut ettiğimiz Emlak Müşavirlik Yasası devletin soyulmasına da büyük oranda mani olacaktır” ifadelerini kullandı.

Gazete Gerçek / Sezer SEZER

Anahtar Kelimeler:
Samsun HaberSamsun
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Samsunlu 2017-05-04 16:50:43

Kendi ne kadar vergi vermiş acaba.