banner388

Kavak’ta 15 Temmuz kutlaması

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü Samsun Kavak’ta coşkuyla kutlandı.

Kavak’ta 15 Temmuz kutlaması

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü Samsun Kavak’ta coşkuyla kutlandı.

15 Temmuz 2023 Cumartesi 23:58
Kavak’ta 15 Temmuz kutlaması

Samsun’un Kavak ilçesinde “Demokrasi ve Milli Birlik Günü “ yürüyüşü gerçekleştirildi. Kavak Kaymakamlığı önünden başlayan yürüyüşe katılan yüzlerce kişi ellerinde bayraklarla sloganlar atarak yürüdü. Cadde ve sokaklar yürüyüş sırasında sloganlarla inlerken, çevrede bulunan vatandaşlar da sloganlara eşlik ederek yürüyüşe destek verdi.

Gerçekleştirilen yürüyüşe İlçe Kaymakamı Faruk Atar, Belediye Başkanı İbrahim Sarıcaoğlu, siyasi partilerin ilçe başkanları ve yönetimleri, kurum amirleri, meclis üyeleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve yüzlerce vatandaş katıldı.

Yapılan yürüyüş ardından Kavak 15 Temmuz Şehitler Otogar Meydanı'nda saygı duruşu yapılması ve İstiklal Marşı okunmasıyla devam eden etkinliklerde 15 Temmuz ve tüm şehitlerin ruhlarına Kur’an-ı Kerim tilaveti yapılarak ilahiler okundu. Kurulan ekrandan 15 Temmuz hain darbe girişimini ve o gece halkın direnişinin gösterildiği sinevizyon sunumu yapılarak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın canlı bağlantı ile halka hitapları izlendi.

Vatandaşlara program boyunca çorba ve çeşitli ikramların yapıldığı programda konuşan Kavak Belediye Başkanı İbrahim Sarıcaoğlu, “15 Temmuz gecesi Türkiye'yi parçalayarak, devleti teslim alabilecekleri hayaliyle harekete geçen hainler, Cumhurbaşkanımızın talimatı ile sokağa ve meydanlara inen milletimiz tarafından kısa sürede hüsrana uğratılmışlardır. Aziz milletimiz, o gece bu ülkeyi bölmek isteyen hainlere Çanakkale'de ne cevap vermişse, aynı cevabı vermiştir. Bu gece dolayısıyla bir kez daha vatan için toprağa düşen şehitlerimizi rahmet, gazilerimizi minnetle anıyorum. 15 Temmuz Demokrasi Zaferimiz kutlu olsun” dedi.

Daha sonra söz alan Kavak Kaymakamı Faruk Atar da yaptığı konuşmasında, “ O karanlık gecede Cumhurbaşkanımızın çağrısı ile yüce milletimiz elinde bayraklarıyla meydanlara inerek namluların, tankların karşısına dikilerek Türk Silahlı Kuvvetlerimizin şerefli personeliyle ve kahraman polislerimizle birlikte bu haince girişimi başarısızlığa uğratmıştır” diye konuştu.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.