banner388

Karadenizbirlikte "ayçiçek yağı" açıklaması

KARADENİZBİRLİK Genel Müdürü Ünal Erarslan, ayçiçek yağında son günlerde piyasada oluşan fiyat dalgalanmaları ve 'stok' iddialarıyla ilgili bir açıklamada bulundu.

Karadenizbirlikte "ayçiçek yağı" açıklaması

KARADENİZBİRLİK Genel Müdürü Ünal Erarslan, ayçiçek yağında son günlerde piyasada oluşan fiyat dalgalanmaları ve 'stok' iddialarıyla ilgili bir açıklamada bulundu.

07 Mart 2022 Pazartesi 16:34
Karadenizbirlikte "ayçiçek yağı" açıklaması

Genel merkezi Samsun'da bulunan Karadeniz Yağlı Tohumlar Tarım Satış Kooperatifleri Birliği (KARADENİZBİRLİK), ayçiçek yağında meydana gelen fiyat artışı ve buna bağlı olarak ortaya atılan 'stok' iddialarıyla ilgili bir açıklama yaptı.

RUSYA-UKRAYNA SAVAŞI

Genel Müdür Ünal Erarslan, ayçiçek yağında son zamanlarda oluşan piyasa hareketlerine dikkat çekerek, "Bu durum, genelde ihtiyacımızın tamamını yerli üretimden karşılayamayıp yarısına yakınını ithal yoluyla temin etmemize bağlı olarak ortaya çıkmıştır. Nitekim ithalatçısı olduğumuz Rusya ile Ukrayna arasındaki savaş halinden kaynaklı ithalat zorluğuna bağlı fiyat artışının da etkisiyle, piyasanın talebini karşılamakta zaman zaman yetersiz kalınmaktadır" dedi.

"FİYATLAR REVİZE EDİLMEKTEDİR"

Her şeye rağmen ülke genelinde 'tamamen yağsız kalındığı' şeklindeki iddiaların gerçeği yansıtmadığını da belirten Erarslan, "Böyle bir durum söz konusu değildir. Gelişen piyasa şartları çerçevesinde fiyatlar revize edilmektedir" diye konuştu.

"AŞIRI TALEP FIRSATÇIYA YARAR"

Vatandaşlara da seslenen Ünal Erarslan, "Fırsatçılığa meydan vermemek için tüketicilerimizin de dikkatli olması ve ihtiyaç fazlası aşırı taleple spekülasyona sebep olmaması gerekmektedir. Birliğimizce yeni mubayaa dönemi olan ağustos ayına kadar üretimimiz olan yağlardan piyasaya her ay belli miktarda yağ arz edilecek olup, buna göre planlama yapılmıştır" şeklinde konuştu.

"YERLİ ÜRETİME DESTEK ŞART"

KARADENİZBİRLİK Genel Müdürü Ünal Erarslan son olarak, "KARADENİZBİRLİK olarak her platformda dile getirdiğimiz çok önemli bir tespiti, burada yeniden kamuoyunun dikkatine sunmak istiyoruz. Ülkemizde üretimi halen yeterli olmayan ve en büyük ithalat kalemlerinden birini teşkil eden yağlı tohumların yetiştirilmesi çok önemlidir. Ülkemizin mevcut yağlı tohum üretim potansiyeli istikrarlı ve sürdürülebilir bir şekilde arttırılmalıdır. Bunun için de ayçiçeği ürününün desteklenmesi ve teşvik edilmesi gerekir" ifadelerini kullandı.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Kemal Şahin 2022-03-09 22:17:44

Kavakda ayçiçeği ekiminde desdek yok olmadığı için Ekim yapilmiyor

Avatar
özcan 2022-03-07 16:48:44

bir ay önce 125 tl aldığım yağ mart ayı başında 190 tl paran varsa yağ var.bırakın laf ebeliği yapmayıda gereğini yapın.

Avatar
Oktay 2022-03-08 10:59:12

İyi hoş söylüyorsunuz da 07 02 2022 itibari ile 5 lt yağ satişiniz marketlere 205 TL diye fiyat açıklıyorsunuz acaba stokçulukta sizlerin kabahati yok u?

Avatar
samsunlu 2022-03-08 11:57:11

bu marketlerin amacı zaten bu 5.büyük marketlere karşı olması sebebiyle acıldı ama sonradan gördükki sizde bunlara uydunuz.dolar düştü kdv düştü daha siz neyin peşindesiniz.sizdende alışverişi kesiyorum

Avatar
Gültekin Vanlı 2022-03-08 12:07:24

Sayın genel müdür söleri n samimi isen bunu siyasal iktidara taşı ki seninde bu çorbada bir tuzun bulunsun

Avatar
Cemalettin Ozcan 2022-03-09 12:40:06

Turkiyede planlı bir Tarım politikasının olmadığı ortada,bizim çiftçimiz yerine yabancı çiftçiler maalesef desteklenmektedir.Oysaki Devlet zarar dahi etse önce kendi çiftçisinin desteklemeyi ve planlı bir Ekim stratejisi uygulanmadıgi icin burakara geldik.
Her konuda olduğu gibi maalesef Tarım politikası da (olmayan)çökmüştür.

Avatar
Bekri 2022-03-09 10:22:57

Kardeşim bu köylüyü desteklemek şimdi mi herkesin aklına geldi.Önceden neden benim köylüm desteklenmiyor.Bu ne biçim üretim politikası birşey söyleyince .....
sonra herkes suçlu.

Avatar
Samsunlu 2022-03-11 23:56:20

Top sahası millet bahçesi tapio rant edeceğinize köylüye destek verselerdi. Bunlar olmazdı..... Haramzadeler