banner388

Kamu emekçilerinden tepki mitingi! “Zamlar geri alınsın!”

Karadeniz Bölgesi'ndeki 11 ilden Samsun'a gelen yüzlerce KESK üyesi “İşsizliğe, yoksulluğa ve zamlara karşı” yürüyüş yaptı.

Kamu emekçilerinden tepki mitingi! “Zamlar geri alınsın!”

Karadeniz Bölgesi'ndeki 11 ilden Samsun'a gelen yüzlerce KESK üyesi “İşsizliğe, yoksulluğa ve zamlara karşı” yürüyüş yaptı.

19 Mart 2022 Cumartesi 18:01
Kamu emekçilerinden tepki mitingi! “Zamlar geri alınsın!”

11 İLDEN SAMSUN’A GELDİLER 

Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK) üyeleri Amasya, Artvin, Bayburt, Çorum, Giresun, Gümüşhane, Ordu, Rize, Sinop, Tokat ve Trabzon'dan gelerek Samsun'da buluştu. İlkadım ilçesinde ki Gar Kavşağı'nda başlayan yürüyüş, Cumhuriyet Meydan'ında düzenlenen mitinle son buldu. 

“ÖTV VE KDV SIFIRLANSIN”

Mitingde bir konuşma yapan KESK Eş Genel Başkanı Şükran Kablan Yeşil, "Kamu emekçisi, işçisi, asgari ücretlisi, emeklisi, işsizi, kadını, EYT’lisi, küçük esnafı, çiftçisi hepimiz çok zor bir süreçten geçiyoruz. Akaryakıt ürünlerinde ÖTV ve KDV’nin sıfırlanmasını istiyoruz. Bugün dünyanın neresinde olursa olsun emperyalistlerin çıkarları adına sürdükleri savaşlara hayır diyoruz" dedi.

“ÖZELLEŞTİRMELER İPTAL EDİLSİN,”

Mitingde konuşan KESK Samsun Şube Sözcüsü Suat Yıldız da "Özelleştirmelerin iptal edilmesini, enerji üretim ve dağıtım şirketlerinin kamulaştırılmasını, elektrik ve akaryakıttan ÖTV ve KDV’nin sıfırlanmasını istiyoruz" diye konuştu. 

ZAMLAR GERİ ALINSIN”

Verilen konserle devam eden mitingde  “ Zamlar geri alınsın”, Zam zulüm, işkence işte AKP”, ”Gün gelecek devran dönecek AKP halka hesap verecek”, “AKP mezara halk iktidara”, “Milyonlar aç milyonlar işsiz işte kapitalist düzeniniz” diye slogan atıldı. Mitinge ayrıca CHP Samsun Milletvekilleri Neslihan Hancıoğlu, Kemal Zeybek ve Atakum Belediye Başkanı Cemil Deveci de katıldı.

SAMSUNHABER.COM


 

Anahtar Kelimeler:
SamsunSamsun HaberMitingZam
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Melike 2022-03-19 19:26:02

Atakum Belediyesi maaşları tam yatırmıyor ki geçinelim

Avatar
Büşra 2022-03-19 19:27:24

Bin sendika yetkililerini Atakum belediyesinede bekleriz

Avatar
Adnan 2022-03-19 19:30:03

Önce siz emlak vergilerini geri çekin yüzde 200 zam nedir 500 ödediğimiz vergi olmuş 1500 neredeyse