banner388

İşte işsizliğe çare olabilecek formül

Samsunlu Matematikçi Aydın Cerit, Türkiye’de işsizliğe çare olabilecek formül geliştirdiğini belirtti.

İşte işsizliğe çare olabilecek formül

Samsunlu Matematikçi Aydın Cerit, Türkiye’de işsizliğe çare olabilecek formül geliştirdiğini belirtti.

10 Temmuz 2016 Pazar 17:23
İşte işsizliğe çare olabilecek formül

Yaklaşık 20 yıldır matematik üzerine çalışmalar yapan Matematik Öğretmeni Aydın Cerit, geliştirdiği formüllerle kitlenmeyen bilgisayarlar, net görüntü alabilen cihazlar yapılabileceğini ve Türkiye’deki işsizliği de ortadan kaldırabileceklerini ileri sürdü.
Yaptığı araştırmalar sayesinde asal sayıların tamamını çözdüğünü iddia eden Aydın Cerit, “Mevcut teknolojide belli bir basamaktan ileriye gidemiyorsunuz. Hesap makinesi, bilgisayar ve bilgisayara bağlı bütün sistemler sıfır ve bir rakamları üzerine kuruludur. Ben sıfır ve bir rakamlarını aşarak istediğim tabanı kullanarak daha geniş hesaplama yöntemine ulaştım. Şu anda bildiğimiz kadar NASA’nın dünyadan 12 ışık yılına kadar görüntü alıp, bilgi alabildiğini biliyoruz ama benim bu geliştireceğim teknolojilerle dünyamızdan kainatın yüzeyine kadar hatta yüzeyinin dışına kadar görüntü alabileceğimizi düşünüyorum. Hatta varsa paralel evrenleri araştırabileceğimize inanıyorum. Bu konuda yaptığım çalışmalara güveniyorum” ifadelerini kullandı.
İşsizliğe çare olabilecek bir soru hazırladığını belirten Cerit, “Bir soru hazırladım. Bu sorumun çözümü için 1 ay süre veriyorum. Ama değil 1 ay, 10 bin ay da süre versek bunun mevcut teknoloji ile çözülemeyeceğine inanıyorum. Çünkü sorumdaki 100 basamaklı sayıyı hesap makinesine girdiği zaman en fazla 14-15 basamak girebilecek, bilgisayar girdiği zaman da 32 basamak veya 64 basamağa girecek ve kalacak. Çünkü sistemler ikinin tabanlarına göre çalışıyor. Benim bu sorum yaptığım çalışmalara ışık tutan bir çalışma olarak görülmektedir. Buradan işsizlikle ilgili özellikle üniversite bitirmiş işsiz gençlerimizi düşünerekten bu projeyi geliştirmiş oluyorum. Biz yaklaşık 5-6 ay süren uygun bir ekiple bunun ön hazırlıklarını yaptığımız zaman bunun arkasından ürünleri ortaya koyabilecek hale geleceğiz. Arkasından kainatın yüzeyine kadar, hatta yüzeyin dışına kadar ulaşabileceğiz. Ben yapmış olduğum bu projeleri bir teknoloji geliştirme merkezinde ekip ile yapabiliriz. Bu ürünleri dünyaya satabiliriz. Yani kitlenmeyen bilgisayarlar, net görüntü alabilen cihazlar, her türlü teknolojik ürünlere imza atabileceğimizi düşünüyorum” ifadelerine yer verdi.

Son Güncelleme: 10.07.2016 17:31
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.