banner388
banner390
banner410
banner408

Toplumsal Dönüşüm Canik'te Yaşanıyor

Canik Belediyesi, özellikle kadınlar için ilçenin her bir köşesine yaptığı Hanımlar Konaklarının yanı sıra, gençlere ve çocuklara yönelik gerçekleştirdiği kültürel yatırımlarla toplumsal dönüşüme büyük katkı sağlıyor.

banner269

Toplumsal Dönüşüm Canik'te Yaşanıyor

Canik Belediyesi, özellikle kadınlar için ilçenin her bir köşesine yaptığı Hanımlar Konaklarının yanı sıra, gençlere ve çocuklara yönelik gerçekleştirdiği kültürel yatırımlarla toplumsal dönüşüme büyük katkı sağlıyor.

10 Temmuz 2016 Pazar 18:05
Toplumsal Dönüşüm Canik'te Yaşanıyor

Canik Belediyesi, ilçenin her bir tarafına Hanımlar Konağı inşa ediyor. Kuzey Yıldızı Mahallesi'nde hizmete sunulan Dilşad Hatun ve Hatice Hanım Hanımlar Konaklarından sonra Gaziosmanpaşa, Hasköy, Devgeriş ve Gölalan Mahallelerinde de Hanımlar Konağı çalışmalarını başlatan belediye, bu kültür-eğitim mekanlarından bir tane de Yayla Mahallesi'ne inşa edecek. Hanımlar Konağı çalışmalarını yakından takip eden Canik Belediye Başkanı Osman Genç, mekansal dönüşümün yanında, zihinsel ve toplumsal bir dönüşümde yaşadıklarını belirtti.

'Sürdürülebilir dönüşüm'
Canik'te sürdürülebilir bir toplumsal dönüşüm yaptıklarını söyleyen Başkan Osman Genç, "Yeni bin yılın başında artık şehirler yarışıyor. Şehirleri dönüştürecek olan ise yerel yönetimlerdir. Şehircilik bir milletin kültür ve medeniyet çıtasını göstermesi açısından en önemli kriterdir. Bu nedenle mekansal dönüşümün yanında ekonomik, çevresel, stratejik ve sosyal dönüşüm de çok önemli. Bunun bilincinde olarak konuyu bir bütün olarak ele alarak, çalışmalarımızı bu yönde devam ettiriyoruz" ifadelerini kullandı.

'Kadınlar artık daha aktif'
Kadınlarımızın çekirdek ailenin, dolayısıyla toplumun temelini oluşturduğunu vurgulayan Başkan Genç, "Anneler çocuklarımızı her koşulda en iyi şekilde yetiştiren, onları eğiten, geleceğe hazırlayan en önemli varlıklardır. Dolayısıyla kadınlarımız ailelerimizin temelini oluşturmaktadır. Bu bakımdan kadınlarımızın eğitimi, bilgili, donanımlı olması bizim için çok önemlidir. Kadınlarımız için 8 Mart Aile Okulu ve Eğitim Merkezi yaptık, kurs merkezleri açtık. Şimdi her mahallemizde hayata geçirdiğimiz Hanımlar Konağı ile özellikle uzak bölgelerdeki mahallelerimizde bulunan hanım kardeşlerimiz kurs, eğitim, sosyal ve kültürel faaliyetlerde bulunabiliyor. Bu çalışmalarımızın bir sonucunda kadınlarımız her alanda daha aktif yer almaya başladılar" ifadelerini kullandı.

'Anneler ve çocuklar gelişiyor'
‘İnsanı yaşat ki devlet yaşasın’ mantığıyla hareket ettiklerini belirten Başkan Genç, "Bu anlayışla fiziksel dönüşümün yanında toplumsal dönüşümü gerçekleştirecek eğitim, kültür, sanat gibi insana yönelik pek çok alanda çalışmalar gerçekleştiriyoruz. Hanımlar Konaklarında kadınların her türlü sosyal ve kültürel etkinlikler yapabilecekleri mekanların yanı sıra çocuklarımız için Sıbyan Okulları da var. Burada bir yandan anneler gelişirken, bir yandan da çocuklarımız tıpkı geçmişimizdeki Enderun Mekteplerinde olduğu gibi özel ilgi alanlarına göre yetişiyor ve kendilerini geliştiriyor. En çok Sıbyan Okulu'nun olduğu yer Canik'tir. Bu da bize onur veriyor" ifadelerini kullandı.
 

Son Güncelleme: 10.07.2016 17:52
Anahtar Kelimeler:
CanikKadınOsman Genç
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.