banner388

İnsan Olan İnsan, İnsanın Halini Görürdü

Samsun'da 9 yıldır sokaklarda yaşamını sürdüren ve geçimini kağıt toplayarak geçiren Özdemir Akbulut (49), duyarlı bir esnaf tarafından kendisine yapılan 2 metrekarelik kulübede yaşam mücadelesi veriyor.

İnsan Olan İnsan, İnsanın Halini Görürdü

Samsun'da 9 yıldır sokaklarda yaşamını sürdüren ve geçimini kağıt toplayarak geçiren Özdemir Akbulut (49), duyarlı bir esnaf tarafından kendisine yapılan 2 metrekarelik kulübede yaşam mücadelesi veriyor.

16 Haziran 2016 Perşembe 16:43
İnsan Olan İnsan, İnsanın Halini Görürdü

Samsun'un İlkadım İlçesi Buğday Pazarı Mahallesi’nde bir çıkmaz sokağın bulunduğu arada kaldırımlar üstünde uyuyan Özdemir Akbulut’a acıyan esnaflar, kendi imkanlarıyla yaptıkları kulübeyle Akbulut’u kaldırım üzerinde yatmaktan kurtardı. Kulübesinin daha yeni yapıldığını belirten Akbulut, yağmurlu günlerde ıslanarak uyuduğunu dile getirdi. 9 senedir sokaklarda yardıma muhtaç bir vaziyette yaşadığını belirten Akbulut, “Yardım dilenecek halim yok. İnsan olan insan, insanın halini görürdü” şeklinde konuştu.
Sokaklarda kağıt toplayarak yaşam mücadelesi veren Özdemir Akbulut, “Bu barakayı daha yeni yaptılar. Yapılmadan önce betonun üstünde uyuyordum. Çevrede bulunan esnaflar bana acıyarak bir baraka yaptılar. Daha önceden yağmur yağdığında betonun üstünde yatarken yağmurda ıslanmak zorunda kalıyordum. 2007 yılında evde kalan üvey kardeşimle aramızda sorun çıkınca evden ayrılmak zorunda kaldım. Annemle aram bozuldu. O zamandan beri sokaklarda yaşıyorum. 17 sene kahvelerde garsonluk yaptım. İmam nikahlı evliliğimden 1 evladım var. Çocuğum bana niye yardımcı olsun ki? Benim ona yardımcı olmam gerek. Geçimimi kağıt toplayarak sağlıyorum. Ben yetkililerden yardım bekliyorum da öyle elimi açıp da Suriyeliler, Iraklılar gibi yardım isteyecek halimiz yok. İnsan olan insan, insanı görür. Bu zamana kadar kimse beni görmedi. Bundan sonra da görür mü bilemem. Allah büyüktür” şeklinde konuştu.

Çevre esnafı da Özdemir Akbulut’a ellerinden geldiğince yardım etmeye çalıştıklarını ancak kendisinin sağlık problemlerinin olduğunu ve biran önce hastanede tedavi edilmesi gerektiğini belirttiler.
Akbulut’un barakasını yapan toptancı esnafı Bülent Petek (50) ise “Ben esnaf olarak bu barakayı ona kendi ellerimle yaptım. Biz esnaf olarak elimizden gelen desteği zaten yeterince vermekteyiz. Artık bundan sonrası yetkililere kalıyor” diye konuştu.
Nefes alamadığından şikayet eden Özdemir Akbulut, yetkililerden yardım bekliyor.
 

Son Güncelleme: 16.06.2016 16:52
Anahtar Kelimeler:
SamsunBarakaKağıt
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.