banner388

İmama yapılan saldırıya sendika tepki gösterdi!

İki grup arasında çıkan kavgayı ayırmak isterken darp edilerek hastanelik olan imam’ın yaşadığı talihsiz olaya Kavak Diyanet-Sen’ den tepki geldi.

İmama yapılan saldırıya sendika tepki gösterdi!

İki grup arasında çıkan kavgayı ayırmak isterken darp edilerek hastanelik olan imam’ın yaşadığı talihsiz olaya Kavak Diyanet-Sen’ den tepki geldi.

04 Ağustos 2023 Cuma 21:53
İmama yapılan saldırıya sendika tepki gösterdi!

Saldırıyı kınayan sendika şube başkanı İlhan Özkan, "Hiç kimsenin din görevlilerine el kaldırmaya hakkı yoktur, kimsenin haddine de değildir. Din görevlisi hocamıza yönelik menfur saldırıyı asla kabul etmiyoruz" dedi.

Kavak ilçesi Bahçelievler Mahallesi Kuyular Camii İmam Hatibi Nuh Okuyucu, cami önünde tartışan çocukları ayırmak isterken H.B.A adlı genç tarafından saldırıya maruz kaldı. Yüzüne yumruk atılan İmam Nuh Okuyucu, yaralandı. Ağır yaralanan imam, Ondokuz Mayıs Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altına alındı.

BİLİNCİNİ KAYBETMİŞ

Yapılan saldırıyı kınayan Kavak Diyanet-Sen İlçe Başkanı İlhan Özkan, "Yaz Kur’an Kursunda teneffüs arası verildiği bir vakitte iki öğrencinin kendi aralarında anlaşmazlığa düşüp tartışıyorlar. Kendi aralarında tartışan çocuklardan birisinin tanışı olan genç bir kişi olaya dışarıdan müdahil olup Din Görevlisi Nuh Okuyucu hocamıza yumruk atmıştır. Darp sonucunda yere düşen hocamız bilincini kaybetmiştir. Hocamız OMÜ Tıp Fakültesi Hastanesi'nde tedavisi devam etmekte olup şu anda durumu belirsizliğini korumaktadır. Bu kurum içinde yaşanan duruma dışarıdan müdahale ederek hocamıza darp etmeye, saldırmaya, hakaret etmeye kimsenin hakkı yoktur. Nuh Okuyucu hocamız yalnız değildir. İmam Hatip Nuh Okuyucu hocamıza darp eden, yumruk atan kişiyi telin ediyoruz. Hocamızın yanındayız. Konu ile ilgili tüm hukuk yollarını avukatlarımız aracılığıyla arayacağız. Suç duyurusunda bulunarak olayın takipçisi olacağız. Bilinmelidir ki hiçbir din görevlisi, unvanı ne olursa olsun yalnız değildir. Sendikamız her zaman din görevlisinin yanında olup din görevlisinin hakkını da hukukunu da koruyacaktır" diye konuştu.

Anahtar Kelimeler:
SamsunSamsunhaberSondakika
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Alper 2023-08-05 08:33:03

Kavgaya girerken alnında imam mı iş yapmadan para alan imam mı yazıyor du çalışmadan para almak nedir ne stres var ne başka bişey emeksiz para

Misafir Avatar
yanlış 2023-08-05 21:57:36 @Alper

sen git emeksiz parayı belediye memurlarında gör, yata yata 30 bin alıyorlar. imamın stresi yoksa da arkasındaki onca insanın vebali sorumluluğu ve hakkı var, bil de yaz.

Beğenmedim! (0)
Avatar
Tanık 2023-08-06 05:41:37

İşin aslı öyle değil hoca, kavga eden çocukları ayırmaya giden gence, imam efendi herkesin ortasında tokat atıyor. Olaya gencin babasında dahil Olunca arbede esnasında imam düşüp kafasını çarpıyor. İmamlar kutsal ve hatasız değiller. Kimsenin kimseye tokat atma hakkı yoktur.

Avatar
ali 2023-08-06 08:56:55

valla imam efendi artik insanlar o kadar azginlastiki kadın,dr. .öğretmen ,imam falab ayırmıyor haberin olsun direk dövüyorlar cezalar caydırıcı olmadığı sürece bu saldırganlik bitmez gecmis olsun size de.