banner388

İlkadım 4 ayrı ülkeye tanıtıldı

İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş, 4 ayrı ülkeden gelen öğrencilere İlkadım'ı anlattı.

İlkadım 4 ayrı ülkeye tanıtıldı

İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş, 4 ayrı ülkeden gelen öğrencilere İlkadım'ı anlattı.

12 Şubat 2020 Çarşamba 18:42
İlkadım 4 ayrı ülkeye tanıtıldı

Erasmus projesi kapsamında İspanya, Almanya, Hırvatistan ve Portekiz’den gelen öğrenciler, Samsun’a gelerek Bilim Sanat Merkezinin konuğu oldu. İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş, öğrencilere belediye çalışmalarını anlattı.
 45 öğrenci ve öğretmenin yer aldığı heyete, sosyal belediyecilik uygulamaları anlatıldı. 

Millî Mücadeleye değinen Demirtaş,  “19 Mayıs 1919 tarihi, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün rehberliğinde Türk milletinin bağımsızlığını kazanmasında ve Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşu yolunda 'Ya istiklal, ya ölüm' diyerek vatanını işgal etmek isteyenlere karşı verdiği beka mücadelesinin fikir ve karar sahibi Atatürk'ün hedefine varan yolda ilk adımdır. İşte böyle tarihi bir adımın atıldığı bir bölgedir İlkadım ve adını Türk tarihinin kaderini değiştiren bu adımdan alır. Samsun il merkezinde 2008 yılında kurulan bu ilçenin 1 milyon 269 bin 989 kişi olan Samsun il nüfusunun 317 bin 85 kişi ile en büyük ilçesidir. Aynı zamanda 81 ili bulunan Türkiye’nin 54 ilinden daha büyük nüfusa sahip olma özelliğini taşıyor. Yaklaşık 7,5 km uzunluğunda bir sahil şeridi boyunca yerleşen ilçede temel ekonomik faaliyet ticaret ve sağlıktır “dedi.
Demirtaş, erasmus projeleriyle ilgili şunları söyledi: “Gelecekte toplumdaki tüm yönetim kademeleri yeni nesillere aktarılacak. Yani bugün bizlerin üstlendiği tüm bu görevleri siz gençler devralacaksınız. Bütün kalbimle diliyorum ki dünya sizin yönetiminizle daha güzel, daha barış ve huzur dolu, daha sevgi dolu bir yer olsun. Bu olumlu görüşlerinizi Türkiye'den ayrılırken burada yaşadıklarınızı hayatınız boyunca unutmayacağınızı umuyorum.”


Anahtar Kelimeler:
IlkadımErasmusSamsunhaber
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.