banner388

"Depremi fırsat bilip imar planı yapacaklar!"

İYİ Parti Samsun Milletvekili Bedri Yaşar, önemli açıklamalar yaptı.

"Depremi fırsat bilip imar planı yapacaklar!"

İYİ Parti Samsun Milletvekili Bedri Yaşar, önemli açıklamalar yaptı.

12 Şubat 2020 Çarşamba 19:41
"Depremi fırsat bilip imar planı yapacaklar!"


"ALİ CENGİZ OYUNU VAR"

İYİ Parti Samsun Milletvekili Bedri Yaşar, "Depremi fırsat bilip yapılmaya çalışılan yeni imar planı değişikliklerinde ali cengiz oyunu var" dedi.

Yaşar, konuyu meclis gündemine getirerek, İmar Planı Kanununa dahil edilmeye çalışılan imar planı değişikliklerini doğru bulmadığını, adaletsiz bir durumun ortaya çıkacağını, depremi fırsat bilip yapılmaya çalışılan bir imar planı olduğunu söyledi.

Yaşar: "Geçmişte bu parsel parsel işini çok duyduk. Bakın bugün de yine yeni bir imar planı kanunu çıkmadan önce yapılabilecek ne varsa doğru mu yanlış mı? demeden yapılmaya çalışılıyor" diyen Yaşar, "Ancak yapılmaya çalışılan dar kapsamlı ve sadece belli kişi ya da bölgelere yarayacak, bir çok insanı da mağdur edecek bir çalışma. Yapılmış, planlanmış alanlar üzerinden belli noktalara ya da özel taleplere göre yeni bir tasarruf hakkı kullanılmaya çalışılıyor. Olmaz! Çıkacak olan İmar Planı Kanunun içine dahil edilmeye çalışılan bu uygulamada Ali Cengiz oyunları oynanmaktadır. O sebeple şayet yeni bir imar planlaması yapılacaksa bu belli noktalara ya da özel taleplere göre değil, genel yapı ve durum baz alınarak yapılmalı. Aksi takdirde sıkıntı çıkar, hak kaybına yol açar ve kimseye de bir katkısı-faydası olmaz." dedi.


"BEDELİ AĞIR OLUR"

Yaşar, imar planıyla ilgili: "Yapılmış, planlanmış alanlar üzerinden yeni bir tasarruf hakkı kullanmaya çalışıyorsunuz. Bakın bu düşünce gerçekleşirşe çok hatalı ve bedeli ağır bir duruma dönüşür. Bu kanun geçtiği andan itibaren parsel bazında plan uygulaması yapılmayacak ve mağlesef doğru olmayan bu çalışma için şu an bütün belediyeler kanuna yetişmek için parsel parsel plan yapıyorlar. Hiçbir özel sektör, hiçbir arsa sahibi, hiçbir kat maliki bu plan değişikliğine gitmez." şeklinde konuştu.


 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
canım ülkem 2020-02-13 16:02:57

bu konuşmalar boşşşş. bu şehirde bişeylerin değişmesini istiyorsanız söylediklerinizi kanıtlayacaksınız teker teker isim yer mekan vereceksiniz dava açacaksınız. bizde o zaman sizin arkanızdan geleceğiz. bu söylediklerinizi sokaktan çevireceğiniz 10 kişiden 7 si 8 i söyleyebilir zaten. bizde biliyoruz her gelenin bu memleketi tanıdıklarına peşkeş çektiğini.

Avatar
ahmet 2020-02-13 16:24:12

BİZ BIKTIK BU İMAR PLANLARINDAN BNLAR HALA YAPIYORLAR BAKALIM NE ZAMAN A KADAR