banner388

İlçe halkı isyanda! Bina başına 3 bin TL

Samsun'un Yakakent ilçesinde SASKİ'nin yeni kanalizasyon hattı bağlanacak binalardan 3 bin TL para talep etmesine ilçe halkı isyan etti.

İlçe halkı isyanda! Bina başına 3 bin TL

Samsun'un Yakakent ilçesinde SASKİ'nin yeni kanalizasyon hattı bağlanacak binalardan 3 bin TL para talep etmesine ilçe halkı isyan etti.

19 Ocak 2018 Cuma 11:04
İlçe halkı isyanda! Bina başına 3 bin TL

Samsun haber - Altyapı çalışmaları devam eden Samsun'un Yakakent ilçesinde halk SASKİ'nin kendilerinden talep ettiği ücrete isyan etti.  SASKİ, ilçede yeni kanalizasyon hattı bağlanacak binalar için 3 bin TL katılım payı, bin TL de tesisat bağlama ücreti talep etti. SASKİ'nin tek veya iki katlı binalardan da aynı ücreti talep etmesi üzerine ilçe halkı ve muhtarlar eylem yaptı. 

Muhtarlardan tepki!

Liman Mahallesi Muhtarı Sezai Özdemir, konuyla ilgili olarak şunları söyledi:  "Geçen günü SASKİ yetkililerini götürdüm, evin etrafını ölçtüreyim istedim. Ölçtü bana 18 metre olduğunu ifade ederek, ertesi gün bana çıkardığı hesap aynen şöyle oldu. Bin 700 TL dediler. Bugün satmaya kalkarsanız Türk parasıyla beş lira yapmaz.  Söylediklerimden inşallah bir şeyler anlamışlardır yetkililerimiz. Yakakent halkına kıymayın efendiler " 

SASKİ'nin bu talebini eleştiren Merkez Mahallesi Muhtarı Ömer Çakıcı, “Alt yapıyla ilgili bizim sıkıntımız yurttaşlarımızdan vatandaşlarımızdan SASKİ’nin para talep etmesi. Yıllık yaklaşık, atık sudan yaklaşık olarak 750 TL para alınmaktadır. Artı 5 bin aboneliğimiz var. 7 bin 500 TL bu para toplanıyor. Yaklaşık 12 Milyon lirada yapmakta hepsi atık sularla birlikte. İller bankası 30 trilyona burayı biz yaptık diyor. Rögar kapaklarında iller bankası yazıyor. SASKİ geliyor. Hayır kanalizasyon projesini biz hayata geçirdik diyor. Sayın belediye başkanımız Kıyma’da valimiz ile birlikte konuştuk, biz Yakakent’in 60 yıllık kronik sorununu çözdük diyorlar. Fakat her ne hikmet ise parayı vatandaşımızdan talep ediyorlar. Bu ne perhiz bu ne lahana turşusu demeden geçemiyor insan. SASKİ’nin bu idari işleminin iptalini istiyoruz bu kadar kısa ve öz bizim taleplerimiz” dedi.

Kaynak: Hedefhalk Gazetesi / Zekeriya Fırat

Son Güncelleme: 20.01.2018 10:32
Anahtar Kelimeler:
Samsun HaberYakakentSaski
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.