banner388

Hrant Dink davası görüldü: Samsun Emniyet Amiri...

Hrant Dink davasında dönemin Samsun İl Emniyet Müdürlüğü TEM Şube Müdürlüğü’nde Emniyet Amiri olarak görev yapan Ahmet Çetiner savunma yaptı.

Hrant Dink davası görüldü: Samsun Emniyet Amiri...

Hrant Dink davasında dönemin Samsun İl Emniyet Müdürlüğü TEM Şube Müdürlüğü’nde Emniyet Amiri olarak görev yapan Ahmet Çetiner savunma yaptı.

04 Temmuz 2017 Salı 17:47
Hrant Dink davası görüldü: Samsun Emniyet Amiri...

Samsun haber - Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink cinayetinin davası bugün görüldü. Mahkemede  cinayetin işlendiği tarihte Samsun İl Emniyet Müdürlüğü TEM Şube Müdürlüğü’nde Emniyet Amiri olan Ahmet Çetiner savunma yaptı. Tutuklu sanık Çetiner'in Dink'in katili Ogün Samast'ın Türk Bayrağı önünde fotoğraf çekilmesini talimatını verdiği iddia edildi.

Çetiner davada kendisine yöneltilen suçlamaları reddetti. 

Fotoğraf çekilmesi emrini kendisinin vermediğini söyleyen Çetiner, "Fotoğrafı gazetecilerle ben paylaşmadım” dedi. Öte yandan Çetiner, Samast'ın yakalanması için talimat almadığını da iddia etti.

Diğer tutuklu sanık olan Fox Tv Haber Müdürü Ercan Gün ise Ahmet Çetiner'e "Siz o ham görüntülerin nerede olduğunu biliyor musunuz" dedi. Çetiner ise Gün'e, "Müfettişler almıştır muhtemelen. Görüntüler müfettişlerin hazırladığı dosyanın içindedir ama biz onu hiçbir şekilde görmedik. Bizim şubemizde görüntü değil sadece fotoğraf çekildi” diyerek yanıtını verdi. 

Dönemin Samsun İl Emniyet Müdürlüğü TEM Şube Müdürlüğü'nde emniyet amiri tutuklu sanık Metin Balta, Çetiner'in fotoğraf çektirmesi için talimat verdiğinin iddia edildiğini söyledi.

SAMAST TERS TEPKİ VERDİ

Balta, “Ogün vermek istemiyorum diye ters bir tepki verdi. Bunun üzerine sayın Başsavcı, ‘verin bayrağını güzelce anlatsın, sonra alırsınız bayrağı’ dedi” diye konuştu. Samast'ın fotoğrafının çekildiği yerin hem avukat görüşme odası hem de çay ocağı olarak kullanıldığını belirten Balta, nezarete koymama gerekçelerini de şu şekilde açıkladı: “18 yaş altı olduğu için nezarete değil oraya koyduk. İl Emniyet müdürümüz konuşturmak için iyi polis kötü polis oynayın dedi. Vali ve Başsavcı talimat vererek ‘Ogün’le güzel, sıcak ortamda konuşun. Güzelce anlattırın ve konuşmaları kayıt altına alın’ dediler. O gün orada olanlardan sayın savcı ve sayın vali de olmak üzere herkesin haberi var. Ama yargılamaya gelince en altta ben kaldım dedi. Asker de kendi kamerası ve makinasıyla görüntü aldı. Ülkemin menfaatleri için Samast’a iyi davrandım 10 yıldır bunun cezasını çekiyorum.” diye konuştu.

TALİMAT VERİLDİ

Samsun İstihbarat Şube Müdürü Fikri Yalman’ın da görüntü almak için talimat verdiğini söyleyen Balta, "Jandarma hem fotoğraf hem görüntü çekmiş, ben sadece fotoğraf çektim. Fakat Fikri Yalman ve ekibi kendi ekipmanlarıyla görüntü çekti. 2 kamera çalıştırıp görüntü alan istihbarat suçlu sayılmazken görüntü alan jandarma ile fotoğraf çeken ben yargılanıyoruz. Fotoğraflar benim bilgim dışında paylaşılmış olabilir çünkü fotoğrafların olduğu bilgisayarı en az 10-15 kişi kullanıyordu" dedi.
 

Son Güncelleme: 04.07.2017 17:54
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.