banner388

Hayvan dolandırıcılığı bakın nasıl çözüldü?

Bilecik İlçe Emniyet Müdürlüğü 60 bin TL değerinde gerçekleştirilen büyükbaş hayvan dolandırıcılığı olayını aydınlattı.

Hayvan dolandırıcılığı bakın nasıl çözüldü?

Bilecik İlçe Emniyet Müdürlüğü 60 bin TL değerinde gerçekleştirilen büyükbaş hayvan dolandırıcılığı olayını aydınlattı.

21 Nisan 2017 Cuma 15:06
Hayvan dolandırıcılığı bakın nasıl çözüldü?

Samsun Haber - Samsun Bafra’da yaşamını sürdüren E.D., isimli hayvan üreticisi ile internet aracılığıyla bağlantıya geçen H.Ç., istediği 29 büyükbaş hayvan için 60 bin TL’ye anlaştı. Bunu üzerine E.D., hayvanları alarak anlaştıkları yere getirerek H.Ç.’ye teslim etti. İlk etapta anlaştıkları miktarın 15 bin TL’sini teslim eden alıcı H.Ç., paranın kalan kısmını sabah vereceğini konaklaması gerektiğini söyledi. Bunun karşısında yakınlarıyla birlikte satıcı E.D., ilçede bir otele yerleşti.

Hayvanları yerinde göremedi

Sabah olduğunda hayvanları sattığı H.Ç. ile irtibata geçen hayvan sahibi, paranın hazır olmadığını ve gecikeceğini öğrendi. Bunun üzerine gece hayvanları teslim ettiği ahıra giden E.D., hayvanları yerinde göremeyince dolandırıldığı şüphesiyle İlçe Emniyet Müdürlüğüne başvurdu. Hayvan sahibi E.D. hayvanları H.Ç.’ye teslim ederken yanında 2 kişinin daha olduğunu belirterek şahıslardan davacı oldu. İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri yaptıkları araştırmalar sonrasında şüphelileri tespit ederek Cumhuriyet Savcısının talimatı doğrultusunda ifadelerine başvurdu. Yapılan sorgulamanın ardından ekiplerin başarılı çalışmalarıyla hayvanların yeri tespit edilerek sahibine teslim edildi. Hayvanlarını geri alan E.D. şikayetinden vazgeçince şüpheliler hakkında dolandırıcılık suçundan işlem yapıldı ve daha sonra serbest bırakıldılar.

Anahtar Kelimeler:
Samsun Haber
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.