banner388

Vatandaşların Dikkatine! O belgeyi almak için son 10 gün

Mevcut binaların Enerji Kimlik Belgesi (EKB) alması için tanınan sürenin bitmesine 10 gün kaldı. 2 Mayıs’tan itibaren Enerji Kimlik Belgesi olmayan binalarda satış veya kiralama işlemi yapılamayacak

Vatandaşların Dikkatine! O belgeyi almak için son 10 gün

Mevcut binaların Enerji Kimlik Belgesi (EKB) alması için tanınan sürenin bitmesine 10 gün kaldı. 2 Mayıs’tan itibaren Enerji Kimlik Belgesi olmayan binalarda satış veya kiralama işlemi yapılamayacak

21 Nisan 2017 Cuma 15:12
Vatandaşların Dikkatine! O belgeyi almak için son 10 gün

Samsun Haber - 2011 yılında yürürlüğe giren Enerji Verimliliği Kanununda yer alan geçici maddeye göre 2011 yılının ocak ayından önce yapılmış olan binaların Enerji Kimlik Belgesi alması için tanınan sürenin sonuna gelindi. 2 Mayıs 2017 tarihinden itibaren mevcut binaların tamamında kanun gereği Enerji Kimlik Belgesi sahip olması gerekiyor.

Son 10 Gün

2 Mayıs tarihinden itibaren ev, daire alım-satımı, kiralaması esnasında Enerji Kimlik Belgesi bulundurma şartı aranacak. Enerji Kimlik Belgesi olmayan yapılardaki daireler için satış yapma, satın alma, kiralama gibi işlemler yapılmayacak. Samsun Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü yetkilileri bu konuda vatandaşların dikkatli olması gerektiğini belirtti. Yetkililer, vatandaşların mağduriyet yaşamamaları için evlerinin bulunduğu binalarının Enerji Kimlik Belgesi olup-olmadığını kontrol ederek, oturduğu binaların Enerji Kimlik Belgesi olmayan vatandaşların en kısa zamanda belgeyi almak için hareket etmelerini tavsiye etti.

Enerji Kimlik Belgesi Nereden Alınıyor?

Mevcut binalar için Enerji Kimlik Belgesi, Yenilenebilir Enerji Genel Müdürlüğünce onaylanan bünyesinde EKB uzmanı mühendis veya mimar bulunduran bina sektöründe yetkili Enerji Verimlilik Danışmanlık şirketleri tarafından verilmektedir. Enerji Kimlik Belgesi düzenleme yetkisi olan bu şirketler, Yenilebilir Enerji Genel Müdürlüğünün internet sitesinden öğrenile biliniyor. Yetkililer, vatandaşların dolandırılmaması için www.yegm.gov.tr adresinden yetkili şirketler öğrenmelerini ve kendilerine verilen belgenin doğruluğunu aynı siteden teyit etmelerini tavsiye etti.

Enerji Kimlik Belgesi Nedir?

Enerji Kimlik Belgesi, binalarda enerji verimliliğini sağlamak için binaların mekanik ve elektrik sistemleri, ısıtma, soğutma, aydınlanma sistemleri denetlenerek düzenlenen belgedir. Belirli kriterlere göre A’dan G’ye kadar sınıflandırılması yapılır. 2011 yılından sonra yapılan binaların en az C sınıfı Enerji Kimlik Belgesine sahip olması gerekirken, mevcut binalara G sınıfına kadar belge düzenleniyor. Düzenlenen belgelerin geçerliliği 10 yıldır. Sonrasında belgenin yenilenmesi gerekiyor.

Yasir BABA

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
tarık 2017-04-21 17:46:01

Biş işlerle vatandaşin zamaninida parasinida çalmayin yeter artik ben 12 saat çalişiyorum evimi geçindirmekke mucadele ediyorum çocuğuma zaman ayiramiyorum siz yandaşlarinizin cebini doldurcam diye belge adi altinda soygunla uraşiyosunuz...