banner388

Göçük faciasıyla ilgili belediye başkanından flaş açıklama

Samsun'da cami inşaatında meydana gelen ve 3 kişinin hayatını kaybettiği göçükle ilgili Atakum Belediye Başkanı İshak Taşçı açıklama yaptı.

Göçük faciasıyla ilgili belediye başkanından flaş açıklama

Samsun'da cami inşaatında meydana gelen ve 3 kişinin hayatını kaybettiği göçükle ilgili Atakum Belediye Başkanı İshak Taşçı açıklama yaptı.

29 Nisan 2017 Cumartesi 15:31

Samsun Haber - Samsun'un Atakum ilçesi Yeni Mahalle mevkiinde cami inşaatında meydana gelen göçükte 3 işçi hayatını kaybetti. Facia gibi olayla ilgili Atakum Belediye Başkanı flaş bir açıklama yaptı.

İşte Başkan Taşçı'nın o açıklaması;

"Vahim bir olay yaşadık. Ölenlere Allah'tan rahmet, yakınlarına başsağlığı diliyorum. 3 vatandaşımız hayatını kaybetti, 3 vatandaşımız da yaralı. Buranın temeli 2015 yılında atılmıştı. Bugün de kubbenin kalıbı yapılmış, betonu dökülüyordu. Ama ne yazık ki inşaatlarda tedbirsizlik affetmiyor. Cami inşaatlarında kubbeler en riskli bölgeler. Direksiz alan olduğu için bunlara daha fazla önem gösterilmesi gerekiyor. Demek ki inşaatı kontrol eden arkadaşlar kalıbın son kontrolünü yapmadan beton dökümüne geçmişler. Beton dökümü sırasında beton kalıbına ekstra yükler geliyor. Kalıbın alt takviyeleri tam manasıyla teknik kurallara göre yapılmadığından ötürü kubbenin bir bölümünde başlayan çökme kubbe kalıbını komple aşağı çökerken, 3 işçimizi de altına alarak ölümlerine sebebiyet verdi. Belediye olarak incelemelerimizi başlattık. Savcılığımız da incelemelerini yaptı. İnşallah böyle olaylarla bir daha karşılaşmayız"

Son Güncelleme: 29.04.2017 16:06
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.