banner388

Gazeteciye Saldırıya Kınama !

Bafra'nın Gazeteciler Cemiyeti Yönetim Kurul Üyeleri, Gazeteci olan Ali İhsan Başaloğlu’na yapılmış olan saldırıyı şiddetle kınadı.

Gazeteciye Saldırıya Kınama !

Bafra'nın Gazeteciler Cemiyeti Yönetim Kurul Üyeleri, Gazeteci olan Ali İhsan Başaloğlu’na yapılmış olan saldırıyı şiddetle kınadı.

08 Temmuz 2016 Cuma 15:21
Gazeteciye Saldırıya Kınama !

Cemiyet yönetimi ile üyeler Bafra Haber'in internet haber sitesinin sahibi olan ve aynı zamanda Bafra'nın Gazeteciler Cemiyet Başkanı olan Ali İhsan Başaloğlu’na ‘geçmiş olsun’ dileklerinde bulundular. Yapılan ziyarette ortaklaşa basına açıklama yaparak tepkilerini belli ettiler. Geçmiş olduğumuz günlerde Bafra'nın Cemiyet Başkanı Ali İhsan Başaloğlu’na bir haftada 2 saldırı yapılmıştı. Bu saldırılar sonrasında yaralanan Ali İhsan Başoğlu ‘acil şifalar’ dileyerek ve saldırıyı kınayarak gazeteciler, herhangi bir gerekçenin basına yapılmış olan saldırıyı meşru kılmayacağını belirttiler.
Basın açıklamasında “Her iki saldırıyı da ev ve iş yerinde gerçekleştirdiler. Bu saldırının gerçekleşme biçimide bizlere gözetleme ve takip yapılıp planlı bir biçimde düzenlendiğini göstermiş olduğu gibi yapılan bu saldırıyı düzenleyen kişilerinde aynı kişiler olduğunu ortaya çıkartmıştır. İlk saldırıda darp eden saldırganlar ikinci saldırıda ise bıçak kullanarak gerçekleştirdiler. Bu saldırıların yapılış şekli Bafra Gazetecileri Cemiyet Başkanı Ali İhsan Başaloğlu’na ve bütün meslektaşlarımıza gözdağı vermiş oldukalrını orataya çıkarmıştır.  Bir basın mensubununyapmış olduğu veya yapmaya uğraştığı haberden dolayı şiddete maruz kalarak ve yapacağı göreve engel teşkil edilmesi kabul edilmemeli edilemez. Yapılan bu saldırıyı bizler yalnızca kendimize yapılmış görmeyerek aslında gerçekleşen saldırı basının özgürlüğüne, Bafra’mızın demokrasisine ve halkımızın haber alma özgürlüğüne yapılmış olan bir tecavüz olup herkeside yakından ilgilenirmektedir. Basına bu şekilde gözdağı vermek için uğraşanlar şunu çok iyi bilsinler ki, hiçbir mazeret şiddeti meşru kılmadığı gibi birde hiçbir suç cezasız kalmamalı ve kalmayacaktır. herkesin bilmesi gerekir ki bu tarz hain saldırılar basın mesleğini yapan hiçbir arkadaşımızın önünde engel olmayacaktır. Kamuoyu bilinci ve toplumun bilinçlendirmesi adına bu zor şartlarla kutsal görevi yerine getirebilmek için çaba sarfeden meslektaşımıza yapılmış olan haince saldırıyı şiddetle kınıyoruz” denildi. 

Son Güncelleme: 08.07.2016 15:41
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.